Hokkaido nátierka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 10. novembra 2013

Nátierku som robila už dávnejšie, no "oprášila" som ju pre Piatok tekvicového v Nitre a bola to veľmi dobrá voľba. Napiekla som k nej Zobraziť celý popisNátierku som robila už dávnejšie, no "oprášila" som ju pre Piatok tekvicového v Nitre a bola to veľmi dobrá voľba. Napiekla som k nej chlieb zo špaldovej múky s tekvicovými jadierkami, ďalšia výborná voľba :-)

10-15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Hokkaido umyjeme, prekrojíme, vydlabeme (striedku môžete dať do mrazničky a neskôr použiť na vývar, aj varené jadierka na vylupovanie sú výborné), poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 175°C.

  2. 2

    Asi po 10-15 minútach vyberieme, posypeme bylinkami, prekrojeným cesnakom a jemne osolíme (ja som použila homalájsku soľ s morskými riasami). Dáme piecť ešte na asi 15 minút.

  3. 3

    Po upečení dáme z papiera všetko do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme do želanej konzistencie. Pokiaľ chcete nátierku jemnejšiu, pri mixovaní môžete použiť z tekvicového vývaru.

  4. 4

    Po vymixovaní pridáme do nátierky vňať petržlenovú a môžete ešte aj pretlačený cesnak. Po vychladnutí dáme do chladničky odstáť, najlepšie cez noc. Podávame na doma upečenom napr. špaldovom chlebíku s tekvicovými jadierkami.

    Hokkaido nátierka  - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Hokkaido nátierka  - obrázok 5

Diskusia k receptu

hannah22
skvelé, robím podobnú , na zjemnenie pridávam podla toho čo mám doma lyžicu tekvicového oleja alebo olivový.... skúsila som aj s žervé pre vnučku je to viac nátierkové , mňamka.... :))
jujoska
ta musi byt vyborna a este aj pohladi oko a dusu :-)
nonna
Toto je naozaj pre dobrú chuť a ešte aj zdravú. Spolu s chlebíkom vyzerá krásne. Ukladám do KK a hádžem na FBčko. Treba propagovať.
evusik
keďže robievam tak ito môžem potvrdiť, že je to vynikajúca dobrota a ten chlebík musel byť tiež dobrý... krásna tekvicová prezentácia :-)
paploska
tak ja mám jedno malinké hokaido a teraz neviem, polievka alebo tvoja pomazánka???? :-) KK
irenaw
tiež mám rada tekvicovú, skúsim aj takto :-)
eviana
Mňam... a ide sa hokaidovať týmto krásnym spôsobom... vďaka za super inšpiráciu :)
martinkap
no nech sa páči, mám ju vraj Kubovi urobiť do školy , moc mu chutilo ďakujeme Zuzanka
farbuska
Vyzerá to veľmi dobre. Práve tu mám jedno hokkaido - vyskúšam:
farbuska
Ešte: aj tie placky vyzerajú veľmi dobre. Ktoré sú to?
efrat
tak to je super recept. niet co dodat....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia