Foto: zuzananoskova
Nátierku som robila už dávnejšie, no "oprášila" som ju pre Piatok tekvicového v Nitre a bola to veľmi dobrá voľba. Napiekla som k nej Zobraziť celý popisNátierku som robila už dávnejšie, no "oprášila" som ju pre Piatok tekvicového v Nitre a bola to veľmi dobrá voľba. Napiekla som k nej chlieb zo špaldovej múky s tekvicovými jadierkami, ďalšia výborná voľba :-)
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Hokkaido umyjeme, prekrojíme, vydlabeme (striedku môžete dať do mrazničky a neskôr použiť na vývar, aj varené jadierka na vylupovanie sú výborné), poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 175°C.
- 2
Asi po 10-15 minútach vyberieme, posypeme bylinkami, prekrojeným cesnakom a jemne osolíme (ja som použila homalájsku soľ s morskými riasami). Dáme piecť ešte na asi 15 minút.
- 3
Po upečení dáme z papiera všetko do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme do želanej konzistencie. Pokiaľ chcete nátierku jemnejšiu, pri mixovaní môžete použiť z tekvicového vývaru.
- 4
Po vymixovaní pridáme do nátierky vňať petržlenovú a môžete ešte aj pretlačený cesnak. Po vychladnutí dáme do chladničky odstáť, najlepšie cez noc. Podávame na doma upečenom napr. špaldovom chlebíku s tekvicovými jadierkami.
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a obložím rukolou, alebo čerstvým špenátom - výborná kombinácia.