Foto: ancicka
Fanky sú tiež tipické fašiangové pečivo.Vyskušajte.
1 minút
príprava
príprava
Suroviny
1. cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
2. cesto: | |
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
štipka |
|
na posýpanie |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Obidva cesta si zhnetiem v miskach,
-
2
potom vyložím na pomúčenú dosku a dobré vypracujem.
-
3
Potom maslové cesto položím na pivové a zabalím.
-
4
Rozvaľkam a poprekladam.Nechám 20 min.postáť a zopakujem ešte 2 x.
-
5
Potom cesto vyvaľkam na tenkopokrajam na štvorce/obdlžníky,kosoštvorce/,to už podľa svojej fantázie,
-
6
a na oleji osmažím s obidvoch strán do zlatistá.
-
7
Povyberám na papierový obrusok,
-
8
a potom ich pocukrujem,alebo kto má rád sladšie,tak obali v pr.cukre.
varecha.pravda.sk/recepty/vonave-fanky-fotorecept/24439-r...
varecha.pravda.sk/recepty/vonave-fanky-tvarohove-fotorece...
co prosím znamená v češtině žítko a co je to Palmarin?
Mam zmeneny "sladky jedalnicek" ale do tvojich by som sa veru aj zahryzla.
@fauovkam :
je to žloutek /nebo: více vaječných žloutků/ a
Palmarin je tuk. =/prepac ancicka, ze odpovedam za teba/.