Jablkové vafle

smejkad - fotkasmejkad, 25. novembra 2013
Jablkové vafle
Foto: smejkad

Inšpirácia na tieto vafle prišla od mojej dcéry - našla recept v časopise Macko Pusík a dovtedy domŕzala, kým som si nepovedala - ok, Zobraziť celý popisInšpirácia na tieto vafle prišla od mojej dcéry - našla recept v časopise Macko Pusík a dovtedy domŕzala, kým som si nepovedala - ok, tie jablká tam budú horieť, ale dobre... Máličko som si ten recept upravila , no a dnes sa zjedlo tretie repete :-) Sú jemnučké, zľahka chrumkavé a jabĺčka ostali namiesto prihárania šťavnaté :-)

12-16ks
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2-3 PL
1 ks
4 ks
1,5 hrnčeka
4-5 PL
3-4 PL (maslo)
3-4 PL
1-2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistíme jablká, pokrájame na drobné kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme bokom.

  2. 2

    Vyšľaháme vajcia s cukrom , pridáme maslo, vanilkový ( ja aj škoricový ) cukor , jogurt , minerálku a prisýpame múku s PDP až kým nedosiahneme cesto podobnej hustoty ako na dolky.

  3. 3

    Nakoniec zľahka vmiešame jablká , zapneme vaflovač a môžeme piesť do zlata . Ja zvyknem na prvý raz potrieť platne vaflovača masťou, ale v tomto prípade to nieje nevyhnutné.

  4. 4

    Aby ostali trošičku chrumkavé, nechávam ich vychladnúť na mriežke. Mne najviac chutia samé, ale tí moji si dávajú na ne šľahačku a višnový med alebo Pikao :-)

Diskusia k receptu

smejkad
dakujem, myslim ze neobanujes, su jemne stavnate a tie potvorky jablka vobec nehoria :-)))
1x max11
ela77
idem oprášiť vaflovač, lebo je nejaký nevyužitý. Vďaka za recept
smejkad
ahoj @aleana , ano musi byt bublinkava, ako ked nadstavujes piskotu, ono ti to este viac skypri cesto bez pachute aku nechava privela kypriaceho prasku :-)
siuuu
Ďakujem za super receptík. Dávnejšie som ochutnala super vafle s jablkami na jednej nemenovanej benzínke a boli úžasné. Kvôli nim som si kúpila aj vaflovač - takže tento recept určite vyskúšam, zrejme budú zajtra sladké voňavé raňajky.
siuuu
Vafle sa vydarili na prvý šup a boli výborné aj samé o sebe bez prílohy ;-)


max11
@smejkad (26.11.2013 06:19)

Chcem sa spýtať sú chutné a varia sa ťažko alebo lahko?
1x max11




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia