Foto: smejkad
Inšpirácia na tieto vafle prišla od mojej dcéry - našla recept v časopise Macko Pusík a dovtedy domŕzala, kým som si nepovedala - ok, Zobraziť celý popisInšpirácia na tieto vafle prišla od mojej dcéry - našla recept v časopise Macko Pusík a dovtedy domŕzala, kým som si nepovedala - ok, tie jablká tam budú horieť, ale dobre... Máličko som si ten recept upravila , no a dnes sa zjedlo tretie repete :-) Sú jemnučké, zľahka chrumkavé a jabĺčka ostali namiesto prihárania šťavnaté :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme jablká, pokrájame na drobné kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme bokom.
- 2
Vyšľaháme vajcia s cukrom , pridáme maslo, vanilkový ( ja aj škoricový ) cukor , jogurt , minerálku a prisýpame múku s PDP až kým nedosiahneme cesto podobnej hustoty ako na dolky.
- 3
Nakoniec zľahka vmiešame jablká , zapneme vaflovač a môžeme piesť do zlata . Ja zvyknem na prvý raz potrieť platne vaflovača masťou, ale v tomto prípade to nieje nevyhnutné.
- 4
Aby ostali trošičku chrumkavé, nechávam ich vychladnúť na mriežke. Mne najviac chutia samé, ale tí moji si dávajú na ne šľahačku a višnový med alebo Pikao :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem sa spýtať sú chutné a varia sa ťažko alebo lahko?