Kuracie prsia ala Sonička

nechtarka - bez fotkynechtarka, 8. septembra 2012
Kuracie prsia ala Sonička
Foto: nechtarka

Pôvodný recept mi dala moja babina a ja som si ho vylepšila len podľa svojej chuti. :) Niekedy už človek naozaj nevie, čo navariť Zobraziť celý popisPôvodný recept mi dala moja babina a ja som si ho vylepšila len podľa svojej chuti. :) Niekedy už človek naozaj nevie, čo navariť a ešte keď nemáte veľa času stáť pri šporáku a vyvárať celý deň, rýchly recept sa vždy hodí! :) Ja som veľmi vďačná za rýchle a dobré recepty, keďže som študentkou vysokej školy... Dúfam, že Vám moje mäsko bude chutiť, naozaj ho treba vyskúšať! ;)

2
porcie
60 minút
príprava
20/30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké rezančeky, poukladáme do misky a osolíme. Príprava pácu: do menšej mištičky nalejeme olej, pridáme korenie na grilovanie,červenú papriku, chilli, majoránku a bazalku. Pomiešame a vylejeme na nakrájané kuracie prsia. Kuracie rezančeky premiešame s pácom a dáme do chladničky najmenej na 1 hodinku.

  2. 2

    Po hodinke vyberieme. Na panvici rozpálime olej a doň dáme mäso. Zo začiatku nemiešame, až keď vidíme, že sa jedna strana mäsa opiekla do biela. Keď sa opečie aj druhá strana do biela, mäso premiešavame častejšie. Ja som mäsko vybrala až vtedy, keď bolo hnedo-zlaté a chrumkavé. Možno ho niekto vypne skôr - to záleží na Vašej chuti. :)

  3. 3

    Popri príprave mäska som si uvarila ryžu - úplne klasicky: 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody. Osoliť a pridať vegetu. Ak pridáte solčanku, už by som ryžu nesolila. Pri servírovaní som použila na posypanie bazalku. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

veronikahu
Robím podobnú rýchlovku, marinádu podľa chuti. Vylepším mäso pred dopečením lyžičkou horčice a trochou kečupu, pridám za dve hrste mrazenej maďarskej alebo mexickej zeleniny (hrášok kukurice kápia). Do ryže tiež pridávam mrazenú zeleninu. Jedlo je tak chutnejšie aj sýtejšie. K tomu stačí čerstvá zelenina (paradajka paprika uhorka).
nechtarka
Tá zelenina znie veľmi lákavo, naozaj, ale keďže môj žalúdok to v poslednej dobe vôbec nezvláda... jem len paradajky a to len čerstvé! :) Ale áno, môže to byť vynikajúce!
sneica
rychle jednoduche a velmy chutne.este nejaky salatik a obed jak lusk...:)
sportak
Super rcp, pretože aj ja mám rád jednoduché návody na prípravu jedál. P.s. Aj naša dcéra sa volá Sonička a tento recept sa jej bude určite páčiť.
nunusko
Milujem jednoduche a rychle jedla :-) DAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEM ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia