Foto: nechtarka
Pôvodný recept mi dala moja babina a ja som si ho vylepšila len podľa svojej chuti. :) Niekedy už človek naozaj nevie, čo navariť Zobraziť celý popisPôvodný recept mi dala moja babina a ja som si ho vylepšila len podľa svojej chuti. :) Niekedy už človek naozaj nevie, čo navariť a ešte keď nemáte veľa času stáť pri šporáku a vyvárať celý deň, rýchly recept sa vždy hodí! :) Ja som veľmi vďačná za rýchle a dobré recepty, keďže som študentkou vysokej školy... Dúfam, že Vám moje mäsko bude chutiť, naozaj ho treba vyskúšať! ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké rezančeky, poukladáme do misky a osolíme. Príprava pácu: do menšej mištičky nalejeme olej, pridáme korenie na grilovanie,červenú papriku, chilli, majoránku a bazalku. Pomiešame a vylejeme na nakrájané kuracie prsia. Kuracie rezančeky premiešame s pácom a dáme do chladničky najmenej na 1 hodinku.
- 2
Po hodinke vyberieme. Na panvici rozpálime olej a doň dáme mäso. Zo začiatku nemiešame, až keď vidíme, že sa jedna strana mäsa opiekla do biela. Keď sa opečie aj druhá strana do biela, mäso premiešavame častejšie. Ja som mäsko vybrala až vtedy, keď bolo hnedo-zlaté a chrumkavé. Možno ho niekto vypne skôr - to záleží na Vašej chuti. :)
- 3
Popri príprave mäska som si uvarila ryžu - úplne klasicky: 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody. Osoliť a pridať vegetu. Ak pridáte solčanku, už by som ryžu nesolila. Pri servírovaní som použila na posypanie bazalku. Prajem dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu