Vyprážaný karfiol

pusta - fotkapusta, 18. apríla 2015
Vyprážaný karfiol
Foto: pusta

Dnes sme mali na obed, rýchle, dobré a osvedčené, starú známu klasiku ako je vyprážaný karfiol, recept pridávam ako inšpiráciu na obed alebo večeru.

4
porcie
15 minút
príprava
5 -7 minút
na 90 °C

Suroviny

podľa potreby
podľa chuti
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
na vyprážanie
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Karfiol som očistila, umyla, rozobrala na ružičky, ktoré som uvarila v osolenej vriacej vode do polomäkka, scedila a ked vychladli, tak som ružičky karfiolu obalila v múke, v rozšľahaných osolených vajciach a v strúhanke, obalené ružičky karfiolu som vypražila v rozohriatom oleji do červena, podávala som s varenými zemiakmi, obalenými v masle a posypaných petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

redakcia
UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
tassiedevil
robievame často, takmer do bodky...:)naši majú k tomu radi tatársku.....*****:)
motyka
Po tých šunkových, klobáskových a vajíčkových hodoch si nič lepšie nemohla vymyslieť. Prekrásne vypražený i naservirovaný. 5*.
andys
@pusta , skús ho niekedy namiesto vyprážania poukladať na plech, jemne pokvapkať olejom a dať upiecť.
45678
Chválim, pekne vyzerá, tiež mám rada klasicky vyprážané.
radost
aj ja takýto obed-večeru-hoc aj teraz chceeeem...
je to výborné..to dobre viem...:-)
pusta1
@all , som rada, že som vám pripomenula túto klasiku :-)
dakujem za komentáre.
motyka
Pre tých, ktorí majú vyšší obsah kyseliny močovej, je lepšie obvariť.
klukodvody
Také máme rádi smažený květák .Máš ho pěkně usmažený a okurkový salát k tomu ,paráda .
Když jsem dělal květák pro 70 lidí ,tak jsme vymysleli ještě jeden způsob můžete ,ale nemusíte zkoušet .Květák jsme oprali a nechali okapat ,pak se obalil a na vymaštěný velký plech vyskládal .Jo a nevařil se a dali jsme ho do trouby jen na 160 stupňů a pomalu se vlastně smažil v troubě a přitom se dusil a pekl a já nevím co ještě ,ale všichni říkali že to byla výrazná chuť a chtěli opakování .@Pusta jsi takový experimentátor tak zkus a promiň ,že jsem to dal k Tobě do komentáře .Ale normálně dělám klasický jako Ty .*****
pusta1
@mesiar50 , to som nevedela :-)))
aj u nás je v obľube.
dakujem ti za peknú pochvalu.
pusta1
Milý@klukodvody , je to výborná kombinácia s uhorkovým šalátom, u nás je v obľube aj tatárska omáčka doma robená
áno, rada skúšam nové technologie a najmä pečene pri nízkych teplotách, tá tvoja sa mi pozdáva a má svoje opodstatnenie, určite vyskúšam :-)
som rada, že si popísal toto v tvojom komentári :-)
zatiaľ zo všetkých nám najviac vyhovovala táto klasická úprava, hoci som vyskúšala aj iné, ako napr. mi radila @andys a aj iné, tiež boli veľmi chutné, takže teraz je na rade tá tvoja :-
dakujem ti za pekné hodnotenie a za 5*
jozefj
Stara klasika.Výborne.Radšej varím vo vode aspoň sa vyvaria škodliviny.5*****
evanaaa
@jozefj , aké škodliviny - chrobáci, húsenice? :) Inak, aj ja povarím 5 minút, ale niekedy skúsim aj bez varenia a na plech do rúry, len neviam, či to bude chutiť môjmu mužovi.
1x jozefj
venusa
Kto je rád praktický, to obaľovanie ide rýchlejšie v mikro sáčkoch, teda okrem vajíčkovej hmoty. A sú obalené bez prilepených kúskov a jednoliato, pekne. Bavím sa na niektorých komentoch, sranda je tu.
jozefj
evanaaa.Ja myslím chémiu nie živočichy.
evanaaa
@jozefj , to som pochopila, ja som reagovala ironicky, vyvaria sa ti totiž aj vitamíny, nemusia to byť škodliviny, veď voda z varenia zeleniny ( karfiol, brokolica, zemiaky, ap.) sa využíva aj na uvarenie polievky.
racik
Výborná klasika, už aj to idem robiť. Obaľovanie skúsim podľa "Venusa". Pusta niekedy si ma ako nováčika privítala medzi varechármi, ďakujem. Doteraz som nemal založenú KK, urobil som to až teraz a tento Tvoj recept je v nej uložený ako prvý!!! Želám Ti radosť a pohodu pri varení, teším sa na ďalšie recepty osobne mi nevadí, že je v nich niekedy pikantná chuť. Pre "kritikov" ; rozdiel medzi pálivou paprikou a nepálivou = tráve, každý si môže vybrať podľa chuti.
redakcia
Odpoveď od @Pusta pre @Racik :
rada som ťa kedysi na Vareche privítala :-) je to pre mňa veľká pocta, že práve môj recept si si uložil do KK ako prvý a potešilo ma, že varíš aj dalšie moje recepty. mrzí ma, že ťa sklamem, na Varechu žiadne recepty nepridávam, lebo ma @redakcia v septembri 2015 zablokovala :-(
a ver mi, že mám krásnych receptov neúrekom, čo je určite veľká škoda.
annika84
Ahoj mila Pusta.neda mi to, musim sa opytat,preco ta redakcia zablokovala?ved Tvoje recepty su super a velmi Inspirativne!dakujem za odpoved.
redakcia
Komentare od autorky receptu:
@Annika84 , som rada, že moje recepty sú pre teba super a veľmi inšpiratívne, dakujem za pekné hodnotenie. je mi ľúto, na tvoju otázku neviem odpovedať, prosím, prepáč mi.
@Roli , my tiež :-) dakujem a pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia