Vyprážaný karfiol

pusta - fotkaPusta, 18. apríla 2015 11:28
Ďalšie recepty »

Vyprážaný karfiolFoto: pusta

Dnes sme mali na obed, rýchle, dobré a osvedčené, starú známu klasiku ako je vyprážaný karfiol, recept pridávam ako inšpiráciu na obed alebo večeru.

4
porcie
15 min
príprava
5 -7 min
na 90 °C

Suroviny

podľa potreby
podľa chuti
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
na vyprážanie
podľa potreby
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Karfiol som očistila, umyla, rozobrala na ružičky, ktoré som uvarila v osolenej vriacej vode do polomäkka, scedila a ked vychladli, tak som ružičky karfiolu obalila v múke, v rozšľahaných osolených vajciach a v strúhanke, obalené ružičky karfiolu som vypražila v rozohriatom oleji do červena, podávala som s varenými zemiakmi, obalenými v masle a posypaných petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist