Foto: mirkajan
Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to Zobraziť celý popisLososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to najobľúbenejšia úprava lososa v našej rodine.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zarobíme jogurtový dresing: zmiešame biely jogurt, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, horčicu, soľ a práškový cukor podľa chuti. Odložíme do chladničky.
- 2
Zmiešame zmäknuté maslo so soľou a 3 strúčikmi cesnaku. Chlebové bagetky po dĺžke rozkorojíme, ale nedokrojíme do konca a rozkrojené vnútro natrieme cesnakovým maslom. Uložíme na plech a v rozohriatej rúre necháme zapiecť pri 180°C cca 6-7 minút.
- 3
Lososové filety osušíme a potrieme marinádou zmiešanou z olivového oleja, grilovacieho korenia a trochy citrónovej šťavy. Pred podávaním filety opečieme na grilovacej panvici z každej strany cca 3-4 minúty.
- 4
Na tanier dáme zmes listových šalátov, ktorú si každý pokvapká jogurtovým dresingom podľa chuti a opečený filet z lososa. Podávame s cesnakovými bagetkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu