Losos s cesnakovými bagetkami

mirkajan - fotkamirkajan, 16. septembra 2012
Losos s cesnakovými bagetkami
Foto: mirkajan

Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to najobľúbenejšia úprava lososa v našej rodine.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
8 ks
80 g
5 strúčikov
240 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zarobíme jogurtový dresing: zmiešame biely jogurt, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, horčicu, soľ a práškový cukor podľa chuti. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Zmiešame zmäknuté maslo so soľou a 3 strúčikmi cesnaku. Chlebové bagetky po dĺžke rozkorojíme, ale nedokrojíme do konca a rozkrojené vnútro natrieme cesnakovým maslom. Uložíme na plech a v rozohriatej rúre necháme zapiecť pri 180°C cca 6-7 minút.

  3. 3

    Lososové filety osušíme a potrieme marinádou zmiešanou z olivového oleja, grilovacieho korenia a trochy citrónovej šťavy. Pred podávaním filety opečieme na grilovacej panvici z každej strany cca 3-4 minúty.

  4. 4

    Na tanier dáme zmes listových šalátov, ktorú si každý pokvapká jogurtovým dresingom podľa chuti a opečený filet z lososa. Podávame s cesnakovými bagetkami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
používateľ nemá avatar
asu
Milá Mirkajan, včera sme vyskúšali Tvoj recept. Losos bol famózny, ale ani pečivo nemalo chybu. Dávam ***** a vyslovujem úprimný obdiv a srdečné poďakovanie.

Pridaj komentár k receptu: