Losos s cesnakovými bagetkami

mirkajan - fotkamirkajan, 16. septembra 2012
Losos s cesnakovými bagetkami
Foto: mirkajan

Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to Zobraziť celý popisLososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som ho skúsila spraviť doma a odvtedy je to najobľúbenejšia úprava lososa v našej rodine.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
8 ks
80 g
5 strúčikov
240 g
400 g




Postup

  1. 1

    V miske zarobíme jogurtový dresing: zmiešame biely jogurt, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, horčicu, soľ a práškový cukor podľa chuti. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Zmiešame zmäknuté maslo so soľou a 3 strúčikmi cesnaku. Chlebové bagetky po dĺžke rozkorojíme, ale nedokrojíme do konca a rozkrojené vnútro natrieme cesnakovým maslom. Uložíme na plech a v rozohriatej rúre necháme zapiecť pri 180°C cca 6-7 minút.

  3. 3

    Lososové filety osušíme a potrieme marinádou zmiešanou z olivového oleja, grilovacieho korenia a trochy citrónovej šťavy. Pred podávaním filety opečieme na grilovacej panvici z každej strany cca 3-4 minúty.

  4. 4

    Na tanier dáme zmes listových šalátov, ktorú si každý pokvapká jogurtovým dresingom podľa chuti a opečený filet z lososa. Podávame s cesnakovými bagetkami.

Diskusia k receptu

marianne69
na toto sa ja vzdy chytim,robim podobne iba bez grilovacieho korenia,je to dobrota
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá Mirkajan, včera sme vyskúšali Tvoj recept. Losos bol famózny, ale ani pečivo nemalo chybu. Dávam ***** a vyslovujem úprimný obdiv a srdečné poďakovanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia