Fazuľový šalát s materinou dúškou
Fazuľu namočíme, necháme ju napučať, potom ju uvaríme a scedíme.
Zapečené plnené šampiňóny
Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....
Zázvorové stromčeky
Múku zmiešame s práškom do pečiva, zázvorom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a...
Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou
Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť....
Hruška plnená mletým mäskom
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...
Moja miš-maš polievka
Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...
Anjelské šatôčky
Tento recept máme so sestrou od babičky a skvele sa hodí ku každej príležitosti, ktorú chcete...
Cuketovo-kuracia plnená tekvica
Recept som vymyslela na dovolenke, pre rodinu kamarátky. Aj napriek tomu, že naši chlapi...
Zeleninová nátierka s tvarohom
Na rodinných oslavách sa u nás často vyskytujú nátierky, tak som hľadala nejakú, čo sme...
Rezne z nálevu
tento recept mám z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný a varil ho teraz neviem či Oldo ...
Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...
Klasické české koláče
Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko s droždím, maslo...
Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...
Zeleninková s petržlenovými haluškami
Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)
Makové vafle s makovým krémem
Všechny suroviny na vafle dáme do mísy a metlou ušleháme. Necháme 15 minut odpočinout a pak...
Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...
Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Staročeská omáčka ŽAHOUR I
V období bohatého na letné sezónne ovocie ~ čučoriedky, ostružiny, malinoostružiny ~ robím k ovocnej...
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Bábovka s jablkami a hrozienkami
Najskor zamiešam do margarínu cukor a štipku soli. potom do misy pridám vajce, múku s práškom...
Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško
Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších,...
Mexické rezance
Osolenú vodu privedieme do varu, vhodíme do nej rezance, pridáme PL oleja a uvaríme domäkka....
Jarný koláčik
Výborný rebarborový koláčik. Veľmi dobre chutí teplý so zmrzlinou. Jarná dobrota...
Hrachová polievka s pestom
Milujem cestoviny s pestom. Je to rýchle a chutné jedlo ktoré si varím zvyčajne keď mám...
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča