Mrkvové kocky s citrónovou penou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
Mrkvové kocky s citrónovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
4 ks
1 ks
170 g
1 ČL
170 g
1 ČL
1/2 PL
230 g
Pena:
250 g
250 ml
40 g
z 1 citróna
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo a cukor vymiešame do peny. Pomaly primiešame vajíčka. Kôru z pomaranča, hladkú múku, kypriaci prášok, mleté orechy, škoricu, zázvor, mrkvu zmiešame a potom primiešame do zmesi z vajíčok, masla a cukru. Všetko vylejeme na plech s papierom na pečenie. Cesto pečieme pri teplote 170 °C asi 50 minút.

  2. 2

    Pena: Mascarpone, smotanu a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom pomaly primiešame šťavu a kôru z jedného citróna. Zmes rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč a necháme schladiť v chladničke 30 minút.

Diskusia k receptu

alena45
toto by som zvládla snáď. Práve som totiž išla hľadať nejaká mrkvový koláčik, ktorý chcem ale nahradiť dužinou z upečenej tekvice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia