Mrkvové kocky s citrónovou penou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
1/2 PL |
|
230 g |
|
Pena: | |
250 g |
|
250 ml |
|
40 g |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo a cukor vymiešame do peny. Pomaly primiešame vajíčka. Kôru z pomaranča, hladkú múku, kypriaci prášok, mleté orechy, škoricu, zázvor, mrkvu zmiešame a potom primiešame do zmesi z vajíčok, masla a cukru. Všetko vylejeme na plech s papierom na pečenie. Cesto pečieme pri teplote 170 °C asi 50 minút.
- 2
Pena: Mascarpone, smotanu a práškový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom pomaly primiešame šťavu a kôru z jedného citróna. Zmes rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč a necháme schladiť v chladničke 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu