Light zemiakový šalát s mätou

janikbj - fotkajanikbj, 6. marca 2012
Light zemiakový šalát s mätou
Foto: janikbj

Vynikajúci osviežujúci šalát

Suroviny

  - čo najmenšie
  alebo kyslá smotana
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Nové zemiaky - najlepšie sú maličké, tie varíme vkuse, alebo väčšie pokrájané na kocky (asi 3cm) a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a zmiešame s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou a natrhanou čerstvou mätou (ja dávam dosť veľa, mám ju rada). Podľa chuti trošku osolíme a necháme aspoň hodinku v chladničke postáť, aby šalát prešiel chuťou mäty a vychladil sa.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Ak má niečo menej ako 5 komponent tak je to jednoduché, čo je jednoduché má prirodzenú chuť a čo má prirodzenú chuť to musí byť určite dobré. Super, v sobotu použijem.
jody
Krásne. Skús vyskúšať aj takúto malú obmenu. Keď scedíš uvarené zemiaky, hoď mätu k nim a na chvíľu prikry. Získaš nový rozmer. :-)
janikbj
rybarkuchar :-) krasne napisane,dakujem. jody, dakujem za tip,urcite vyskusam.
verim,ze vam tento salat bude chutit, s malickymi novymi zemiakmi a dobrym jogurtom je uzasny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia