Obed pre dojčatá
Ahojte! Môj malý Christian- Matej od 4. mesiacov papá na obed pevnú stravu. Sem tam...
Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Pizza teraz v zime
Ja pizzu teda nemusím, ale pre pokoj v rodine sem tam ideme do reštiky na pizzu....
Valentínska bábovka
Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a...
Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)
Pohankové rohlíčky
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování. Těsto necháme 2 hodiny...
Čokoládová bomba
Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich...
Ovocie na grile s medovým mascarpone
Ovocie očistíme. Hrušky prekrojíme na polovice a zbavíme jadier. Melón prekrojíme na polovice, zbavíme jadier...
Koláčiky s čokoládovým krémom
V mise zmiešame sypké suroviny - múku so soľou, kypriacim práškom a cukrom. Do mlieka...
Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....
Mrkvičkovo-polníčkový šalát
Rozhodla som sa, že si vymyslím šalátik s polníčka, keďže som piekla kuriatko a chceli sme k...
Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...
Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....
Kvet bazy v palacinkovom ceste
Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, ...
Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...
Medvedia polievka so špargľou
Medvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov...
Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...
Špak kečup
rajčata, cibuli, papriky a chilli papričky pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme najemno.
Koláč so zelenými jablkami
Variant „gramotného“ použitia jabĺk, ako by bol riekol pán Prof. Ing. Tobiáš Lazar, ...
Perníková veža s pomarančom
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, premiešame, pridáme karamel, múku s perníkovým práškom,...
Kreatívny chlebíček (pre inšpiráciu)
Takéto niečo som už viackrát videla a tak som sa pokúsila o niečo podobné. Je to úplne...
Višňový rez
Keďže máme prebytok ovocia a mraznička očakáva další nával, drobné ovocie si hľadalo využitie. Z...
Čokoládové mafiny
Suroviny na cesto zmiešame dokopy. Vznikne jednoliata hmota. Hotovým cestom naplníme papierové košíčky alebo silikónové...
Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...
Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...
Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Muffiny v tvare ruže
Tento recept som získala z jedného časopisu ako madlenky. Keďže doteraz sa mi forma na madlenky...
Nakladané Pareničky
Vždy mi chutil nakladaný Hermelín, tak som si to prispôsobil na slovenské chute