Foto: mracik9
Navarila som perfektný hruškový lekvár,tak som ho potrebovala vyskúšať,poviem Vám,bola to dobrotka.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu ťažšiu prácu som zverila mojej pomocníčke pekárničke.Najprv som pridala tekuté,potom sypké suroviny,keď sa spojilo dohromady,priliala som rozpustené maslo asi 3/4.Zbytok som nechala na potieranie.Asi po hodine som cesto premiesila a nechala ešte raz podkysnúť.Odobrala som asi 1/3 cesta,rozdelila a z jednou časťou som vystlala vymazanú okrúhlu formu.Na hrubo som natrela hruškovým lekvárom.Druhú časť som vyvaľkala do kruhu a mriežkovacím valčekom som prešla jedným smerom po ceste.Jemne som ho natiahla a položila navrch.Okraje som spolu zlepila.Do medzierok som naukladala černice a dala som piecť.
-
2
Z ostatného cesta som urobila buchty,jedny boli z hruškovým a druhé z lekvárom od Izabelky.Základ tvorili zbytky melóna,do ktorého som pridala jahody,čučoriedky a marhule,poviem Vám bála som sa,ale dopadlo to perfektne.Nemám fotky postupu,pôvodne som to neplánovala sem pridať,ale ten koláč a aj tie buchty boli také dobré,že so sa rozhodla sa s Vami podeliť.
návod som písala hore pre kimla,dúfam že zrozumiteľne :))