Kysnuté z hruškovým lekvárom

mracik9 - fotkamracik9, 5. júla 2013
Kysnuté z hruškovým lekvárom
Foto: mracik9

Navarila som perfektný hruškový lekvár,tak som ho potrebovala vyskúšať,poviem Vám,bola to dobrotka.

90 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
400 g
200 ml
250 g
4 PL
3 ČL
1 kocka
1 ks
250 ml
250 ml




Postup

  1. 1

    Tu ťažšiu prácu som zverila mojej pomocníčke pekárničke.Najprv som pridala tekuté,potom sypké suroviny,keď sa spojilo dohromady,priliala som rozpustené maslo asi 3/4.Zbytok som nechala na potieranie.Asi po hodine som cesto premiesila a nechala ešte raz podkysnúť.Odobrala som asi 1/3 cesta,rozdelila a z jednou časťou som vystlala vymazanú okrúhlu formu.Na hrubo som natrela hruškovým lekvárom.Druhú časť som vyvaľkala do kruhu a mriežkovacím valčekom som prešla jedným smerom po ceste.Jemne som ho natiahla a položila navrch.Okraje som spolu zlepila.Do medzierok som naukladala černice a dala som piecť.

    Kysnuté z hruškovým lekvárom - obrázok 1
  2. 2

    Z ostatného cesta som urobila buchty,jedny boli z hruškovým a druhé z lekvárom od Izabelky.Základ tvorili zbytky melóna,do ktorého som pridala jahody,čučoriedky a marhule,poviem Vám bála som sa,ale dopadlo to perfektne.Nemám fotky postupu,pôvodne som to neplánovala sem pridať,ale ten koláč a aj tie buchty boli také dobré,že so sa rozhodla sa s Vami podeliť.

    Kysnuté z hruškovým lekvárom - obrázok 2

Diskusia k receptu

kimlo
A recept na ten perfektný hruškový džem by nebol? Každý rok neviem čo s hruškami, páliť sa mi to moc nechce, lebo sud už mám plný sliviek, a hruškový je dobrý na valašské frgále...
manya
veru pridaj, aj u nás býva hrušiek neúrekom, nech sa nenudíme.
irenaw
toto bude dobrota, aj frgál je najlepší hruškový ;-)
danielas
Ja tiež poprosím o ten hruškový lekvárik. Tvoj koláčik vyzerá famózne
mracik9
kimlo,tak ta hruškovica by sa tiež zišla,ale ten lekvár nič zložité,sladúčké a dozreté hrušky ošúpem,odvážim, pokrájané dám variť do hrnca, keď sú rozvarené pridám na kilo hrušiek dáš 800 g cukru zmiešané zo želirujúcim prípravkom 2v1,šťava z pol citróna a pár kvapiek vlastnej vanilkovej esencie.Ešte vriaci naplním do pohárov,zatvorím,prevrátim hore dnom, nechám otočené asi pol hodiny a postavím naspäť.
mracik9
manya,dúfam že som dostatočne opísala výrobu lekváru,je fakt dobrý,len škoda že tak málo som navarila :))
mracik9
izabella929,ten hruškový je výborný,ale aj ten druhý v buchtách bol podľa tvojho receptu výborný,trochu som si ho síce upravila,ale chutil perfektne :))
mracik9
danielas,ďakujem,ale ten lekvár nie je nič extrovné,rozvarené ochutené sladúčké hrušky,ale konečný efekt bombový :))
mracik9
salinka,všetci čo ho jedli chválili a ten lekvár je dobrotka,ja milujem všetko hruškové :))
mesiar50
,,Hruškový lekvár´´ to počujem prvý raz.Ale keď si nás navnadila tak si prosíme ten recept.Koláčik si upiekla parádny
medovnicek
koláčik sa ti vydaril a veľmi ma zaujal ten hruškový lekvár - môj chlap miluje všetko hruškové:)
mracik9
mesiar50,ani ja som o tom nepočula,ale skúsila som a poviem ti,bol dobrýýý :))
návod som písala hore pre kimla,dúfam že zrozumiteľne :))
mracik9
medovnicek,keď napečieš pre svojho chlapa,daj vedieť či chutil,aj ja mám rada hruškové,mňam :))
mracik9
mimka946,najprv tu citrónovú šťavu s esenciou,ten cukor zmiešam z práškom, postupne pridám do lekváru,musíš stále miešať,aby sa ti neurobili hrčky,povarím ešte asi 2 minúty a plním do pohárov.
nancy
Ale do frgálov sa dáva hruskova plnka - lekvár? zo susených hrušiek.Nemá niekto dobrý a pokiaľ možno aj rýchly recept prosim Vas?
mracik9
nancy,veľmi rada by som ti pomohla,ale neviem,skús napísať do diskusie,určite to niekto bude vedieť :))