
Avokádové guľôčky v ľanových krekroch s horčicovým dressingom
Inšpirovala som sa receptom na vita čevabčiči (http://varecha. pravda. sk/recepty/cevabcici-ziva- strava/33878-recept. html) ale mierne som ho pozmenila a...

Krupicový nákyp s marhuľami
Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak...

Levanduľové crème brûlée
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto,...

Kuracie stehná vo woku
Názov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som...

Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....

Ratatouille s mäskom
Tento recept mám moc rád, spojenie ingrediencií v tomto jedle sú priam na zjedenie :)

Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové...

Filety z tresky s fazuľovou salsou
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby...

Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...

Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...

Špargľový dezert s vanilkovou ricottou, jahodami a avokádom
Tento recept bol pre mňa, keď som ho prvýkrát počula, dosť nepochopiteľný, lebo som...

Čokoládovo-kávový krémový likér
Tento recept je trochu nákladnejší, ale stojí zato. Robím ho vždy na Vianoce, takže...

Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....

Rezance s krabím mäsom
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali...

Chlebík a provensálske bylinky
Kvások:vodu, cukor, droždie a múku zamiešame a necháme kysnúť.

Kvet bazy v palacinkovom ceste
Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, ...

Prekladaná zeleninka
Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,...

Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

Krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami
Zo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej...

Pralinkový orieškový krém
Používa sa na plnenie tortičiek, zákuskov aj drobných koláčikov, ale vedeli by sme ho vyjesť...

Dvojaké čokoládové pralinky
Luxusné čokoládové bonbóny môžu byť skvelým darčekom, ale aj sladkým sviatočným pohostením....

Cestoviny so syrovou omáčkou
Prosím opravte názov prvej suroviny. ADMIN jednoduchá a rýchla chuťovka

Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...

Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.

Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...