Foto: andiss
Tento receptík mám od @frezia68. Hneď ako som ho našla, ešte v ten deň som sa doňho pustila. Je bez múky, ľahunký, zdravý a Zobraziť celý popisTento receptík mám od @frezia68. Hneď ako som ho našla, ešte v ten deň som sa doňho pustila. Je bez múky, ľahunký, zdravý a najmä chutný.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomer surovín a niektoré ingrediencie som si pomenila. Žĺtka a bielka si oddelíme do dvoch misiek. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Bielka do pevnej peny, ja vždy pridám štipku soli, aby sa fajne vyšľahali. K žĺtkam pridáme kokos a premiešame.
- 2
Postupne začíname pridávať pomleté orechy, nie všetky, môžme na dvakrát. Premiešame a pridáme vyšľahané bielka. Opať zľahka premiešame a pridáme zbytok orechov, PDP bez fosfátov a štipku škorice. Všetko dôkladne spojíme.
- 3
Prelejeme do pekáčika vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 170° asi 30minút, po 15 minútach koláč len skontrolujeme. Neskôr zisťujeme prepečenosť podľa špajle. Keď zapichneme, nesmie sa lepiť. Vychladnutý môžme poliať čokoládou, či potrieť džemom. U nás sa už ledva dočkal rána, to zostala len štvrťka. Sladké nejem často, ale keď už si zamlsať, tak radšej takýto nejaký koláčik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@babkamt dakujem krasne :-)
@babidka veru oplati sa, tiez vdaka :-)
@terinka55 jé, ďakujem:))