
Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke....

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou
Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.

Pesto z portulaky zeleninovej
Zahoďme predsudky, že portulaka je len burina. Áno, aj my jej máme plnú záhradu a končí v komposte....

Arónia - sušené plody na čaj
Pestujem aróniu na jednom kríku. Už som jej plody zavárala na kompót, mrazila, zalievala...

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi
Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

Bryndzová nátierka s pivom
Výborná nátierka na chlieb či pečivo, ktorú môžete ideálne servírovať práve k pivu ako pohostenie pre...

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Tvarohová tyčinka s cereáliami
Zamiešame tvaroh s cukrom a s postrúhanou citrónovou kôrou. Z hmoty spravíme rolku pomocou potravinárskej fólie...

Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.

Pudingová jahodová mliečna ryža
V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím...

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Cibuľový kváskový chlieb z liatinového hrnca
Ražný kvások a pomalé kysnutie rozvinú v chlebe úžasné vône aj chute....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A...

Bezlepková bublanina s mandľami a čerešňami
Milujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím....