Mrkvové suflé s grilážou

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 12. januára 2017
Mrkvové suflé s grilážou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

80 g
120 g
2 ks
60 g
60 g
40 g
80 g
4 g
100 g
1 ks
1 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka a cukor vyšľaháme do peny, pridáme nastrúhanú mrkvu, roztopenú čokoládu, múku a poriadne premiešame.

  2. 2

    Zmes vylejeme do pripravených keramických misiek a upečieme pri teplote 185 °C asi 15 minút (pri pečení suflé treba dať pozor – malo by byť tekuté).

  3. 3

    Orechy nasucho opečieme. Z cukru pripravíme karamel, pridáme doň orechy a necháme vychladnúť. Vychladnutý karamel s orechmi rozbijeme v servítke. Mascarpone dochutíme kardamómom, citrónom, pomarančovou šťavou a kôrou a práškovým cukrom. Podávame k upečenému suflé. Ozdobíme lístkami mäty a poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Potvorka suflé, malo by byť tekuté, foto laškuje. O chutnosti dezertu nepochybuji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia