Mrkvové suflé s grilážou
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 12. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 12. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka a cukor vyšľaháme do peny, pridáme nastrúhanú mrkvu, roztopenú čokoládu, múku a poriadne premiešame.
- 2
Zmes vylejeme do pripravených keramických misiek a upečieme pri teplote 185 °C asi 15 minút (pri pečení suflé treba dať pozor – malo by byť tekuté).
- 3
Orechy nasucho opečieme. Z cukru pripravíme karamel, pridáme doň orechy a necháme vychladnúť. Vychladnutý karamel s orechmi rozbijeme v servítke. Mascarpone dochutíme kardamómom, citrónom, pomarančovou šťavou a kôrou a práškovým cukrom. Podávame k upečenému suflé. Ozdobíme lístkami mäty a poprášime práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu