Nepečené guľky
Nepečené guľky

Guľôčky s karamelovými vločkami a tekvicovými semienkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. januára 2023
Guľôčky s karamelovými vločkami a tekvicovými semienkami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Karamelové ovsené vločky robia v týchto nepečených guľôčkach zázraky.

20 ks
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g nelúpané
1 PL
100 g
50 g
20 g
Na obalenie:
100 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Datle a mandle namočíme na dve hodiny do vlažnej vody. Potom ich scedíme, osušíme a spoločne pomelieme na mäsovom mlynčeku.

  2. 2

    V panvici rozpustíme maslo. Nasypeme ovsené vločky a krátko opražíme. Potom ich zasypeme cukrom, necháme skaramelizovať a potom vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnuté karamelové vločky zmiešame s pomletou datľovo-mandľovou pastou a prisypeme nasekané tekvicové semienka. Ak je výsledná hmota príliš hustá, pridáme lyžicu medu.

  4. 4

    Lyžičkou odkrajujeme kúsky hmoty a tvarujeme z nich guľôčky. Obalíme ich v opražených tekvicových semienkach, ktoré môžeme nahrubo nasekať.

Diskusia k receptu