Guľôčky s karamelovými vločkami a tekvicovými semienkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. januára 2023
mesačník Varecha, 3. januára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Karamelové ovsené vločky robia v týchto nepečených guľôčkach zázraky.
20 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Datle a mandle namočíme na dve hodiny do vlažnej vody. Potom ich scedíme, osušíme a spoločne pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 2
V panvici rozpustíme maslo. Nasypeme ovsené vločky a krátko opražíme. Potom ich zasypeme cukrom, necháme skaramelizovať a potom vychladnúť.
- 3
Vychladnuté karamelové vločky zmiešame s pomletou datľovo-mandľovou pastou a prisypeme nasekané tekvicové semienka. Ak je výsledná hmota príliš hustá, pridáme lyžicu medu.
- 4
Lyžičkou odkrajujeme kúsky hmoty a tvarujeme z nich guľôčky. Obalíme ich v opražených tekvicových semienkach, ktoré môžeme nahrubo nasekať.
Tiež nepečené guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu