Chikorita na paprike

mielikki - fotkamielikki, 7. marca 2014

Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku. Obligátny podivný názov je už pre mňa klasikou.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
asi 6 ks
1 ks
podľa chuti
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná alebo inú časť kurčaťa, ktorú máme radi, umyjeme a mierne opražíme. Ja som použila masť, lebo mi vyhovuje na tepelnú úpravu, ale ak vám viac vyhovuje niektorý z olejov, nemyslím si, že tým niečo pokazíte. Môžete pridať nakrájanú cibuľu, ja som si príliš neskoro uvedomila, že žiadnu doma nemám, tak som to varila bez nej.

  2. 2

    Podlejeme vodou a necháme dusiť. Podľa potreby dosolíme.

  3. 3

    Šampiňóny očistíme a nakrájame a pridáme k stehnám.

  4. 4

    Po tom, ako mäso zmäklo a je takmer pripravené, pridáme nakrájanú papriku a čakanku. Nedávame ju tam skôr, lebo by sa zelenina zbytočne rozvarila.

  5. 5

    Keď vidíme, že paprika zmäkla tak, že po kuchyni sa šíri vôňa, ktorá všetkých naokolo uvedie do presvedčenia, že isto varíte lečo, odstavíme.

  6. 6

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

concord
Zostali mi ešte dve šteniatka nemeckých ovčiakov? Nechcela by si im robiť kuchárku?Tento recept a hlávne ten názov keby čítal a okomentoval Zdeněk Pohlreich to by šme še zase pobavili. Říkěj mi chicorito, zní to tak španělsky.
concord
Miesto bodky som tam dal otáznik. Ale ponuka na kuchárku stále platí.
mielikki
@concord nechcela :)
A Chikorita je Pokémon, ale použila som to ako neveľim podarenú slovnú hračku, lebo tej meno je odvodené práve od čakanky :)
(A ďakujem, nemeckí ovčiaci by sa asi necítili najlepšie zavretí v byte :D)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia