Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku. Obligátny podivný názov je už pre mňa klasikou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná alebo inú časť kurčaťa, ktorú máme radi, umyjeme a mierne opražíme. Ja som použila masť, lebo mi vyhovuje na tepelnú úpravu, ale ak vám viac vyhovuje niektorý z olejov, nemyslím si, že tým niečo pokazíte. Môžete pridať nakrájanú cibuľu, ja som si príliš neskoro uvedomila, že žiadnu doma nemám, tak som to varila bez nej.
- 2
Podlejeme vodou a necháme dusiť. Podľa potreby dosolíme.
- 3
Šampiňóny očistíme a nakrájame a pridáme k stehnám.
- 4
Po tom, ako mäso zmäklo a je takmer pripravené, pridáme nakrájanú papriku a čakanku. Nedávame ju tam skôr, lebo by sa zelenina zbytočne rozvarila.
- 5
Keď vidíme, že paprika zmäkla tak, že po kuchyni sa šíri vôňa, ktorá všetkých naokolo uvedie do presvedčenia, že isto varíte lečo, odstavíme.
- 6
Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A Chikorita je Pokémon, ale použila som to ako neveľim podarenú slovnú hračku, lebo tej meno je odvodené práve od čakanky :)
(A ďakujem, nemeckí ovčiaci by sa asi necítili najlepšie zavretí v byte :D)