Drobné kakaové pečivo
Drobné kakaové pečivo

Kakaové hríbiky s marcipánom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 28. novembra 2023

Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta, marcipánu aj trošky bielej čokolády jednoznačne stojí za Zobraziť celý popisTieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta, marcipánu aj trošky bielej čokolády jednoznačne stojí za vyskúšanie.

16 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1/5 množstva zo základného receptu
2 PL
100 g
30 g
Na posypanie papiera:




Postup

  1. 1

    Videorecept, ako pripraviť základné linecké cesto, nájdete TU. Na prípravu hríbikov sme použili 1/5 z celkového množstva pripraveného cesta.

    Kakaové hríbiky s marcipánom (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do základného lineckého cesta primiesime kakao a dobre prepracujeme. Kakaové cesto rovnomerne vyvaľkáme medzi dvoma vrstvami papiera na pečenie.

  3. 3

    Z cesta vykrojíme formičkou hríbiky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Papier na pečenie posypeme práškovým cukrom, položíme naň marcipán, prikryjeme ďalším papierom na pečenie a natenko ho rozvaľkáme

  5. 5

    Z marcipánu potom vykrojíme rovnakou formičkou hríbiky.

  6. 6

    Bielu čokoládu rozpustíme a potrieme ňou polovicu vychladnutých upečených kakaových hríbikov. Hneď na ne prilepíme vykrojené marcipánové hríbiky.

  7. 7

    Druhú polovicu upečených hríbikov zo spodnej strany tiež potrieme trochou rozpustenej bielej čokolády a prilepíme na marcipán na hríbikoch. Necháme zatuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia