
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...

Vianočná kapustnica
Ja varím kapustnicu 1-2 dni vopred, lebo sa hovorí čím sa viac prihrieva tým je lepšia....

Medové bravčové rezne
Naša rodina sa toto leto zamilovala do grilovania a vymýšľali sme stále nové marinády. Túto aktivitku...

Cannelloni v rajčinovej omáčke zapečené
Ak máš rád taliansku kuchyňu - vyskúšaj, ak nie vyskúšaj tiež a uvidíš, že neobanuješ...

Bravčový perkelt z mangalice
Keď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v...

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....

Domácí klobásy maďarského typu
Na internetu jsem objevil tento recept na klobásky, který ve mě vyvolal neodolatelnou touhu po čerstvé...

Bravčový perkelt
Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

Príma zemiaky!
Vyrastala som na Spiši, som Spišiačka a vždy tu prevládalo pestovanie tých najlepších odrôd zemiakov...

Bryndzové halušky
Ja ich robím raz za rok , lebo manžel ich moc nemusí ale já ich milujem....

Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi
Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave tohto mäsa....

Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

Šutelica
Ked som pocul prvy krat o tejto polievke... neveril som ze by to bolo jedle, ale...

Ražniči, ako ho nepoznáte
Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked...

Zapekané karí rezne s mozzarellou
Mäkké a šťavnaté rezníky to je nebíčko v papuľke ;-)

Bratislavský tokáň
Tento recept mám z jedného časopisu. Je to moc dobré jedlo nie moc náročné na prípravu a...

Krkovička v medovej marináde
Krkovičku umyjeme, nakrájame na plátky, ktoré po okrajoch narežeme, aby sa pri opekaní neskrúcali....

Sviatočná mäsová roláda
Táto roláda nie je klasicky rolovaná ako rolády bývajú, pripravila som ju vo forme na srnčí...

Rezeň v cestíčku
... noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo... zvykneme ich...

Benediktínske vajíčko
Pripravujú ho v každej dobrej reštaurácii, ale ak chcete urobiť radosť trebars drahému alebo maminke pripravte...

Penne s passatou a mletým mäsom
toto jedlo varím veľmy často lebo u nás je veeelmy žiadane... príprava časovo nenáročna a hodnotenie je...

Rýchle pizzovníky
Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku....

Fašírka
Nikdy som nemal rád fašírku čo robili naši doma, postupom času som sa dopracoval k tejto...

Pečená bravčová krkovička s lečom
Dnes je u nás 17 stupňov Celzia a fúka veľmi silný vietor, takže zapnutá rúra nerobí...

Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....

Varená šunka
Sľúbil som niektorým varecháčkam medzi inými aj martamm, tothka a bubaya že skúsim spraviť veľkonočnú šunku do...