Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi fotorecept
Foto: babkamt
Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave tohto mäsa.
tepelná úprava
Suroviny
600 g bez kosti |
|
1 ks |
|
1/2 ČL mletá |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
2 naberačky |
|
1 naberačka |
|
290 g sterilizované |
|
1 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 kg |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Kúpila som 1,40 kg bravčovej krkovičky bez kosti.
-
2
Polovicu z nej som nakrájala na tenké plátky, tie ešte na tenké rezančeky. Zvyšok mäsa naložím do marinády.
-
3
Mäso som preložila do misky. K mäsu som pridala 1 čl soli, 0,5 čl mletého čierneho korenia a mletý kmín a 0,5 pl oleja. Mäso som premiešala. Prikryla som ho fóliou a dala do chladničky.
-
4
Očistila som si jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich na malé kocky.
-
5
Musela som najprv naliať uvarený pretlak do fliaš.
-
6
Trochu mi z neho zostalo. Použijem ho pri príprave mäsa.
-
7
Vo woku som zohriala trochu oleja. Do horúceho som pridala mäsové rezance. Opekala som ich na prudkom ohni, kým mäso nezbelelo. Potom som k nemu pridala nakrájanú cibuľu s cesnakom.
-
8
Pridala som polovicu nadrobno nakrájanej feferónky zbavenej jadierok. Dobre, že som ju nedala celú:-) Toto množstvo bolo akurát.
-
9
Mäso som posypala 1 pl hladkej múky. Trochu som ju opiekla.
-
10
Pridala som zvyšok čerstvého paradajkového pretlaku.
-
11
Podliala som ho kuracím vývarom asi 1,5 dcl.
-
12
Otvorila som 290 g zaváraných šampiňónov, šťavu som zliala. Na obale bolo písané, že čistá váha je 170 g. Chvíľu somešte mäso povarila, aby sa chute spojili.
-
13
V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky som očistila, nakrájala na plátky, opiekla na troche oleja.
-
14
Manžel sa ma pýtal, či som do jedla dala feferónku. Bola som prekvapená, že mi sám od seba pochválil jedlo:-)
Prečo ingrediencie sú uvádzané, ako keby sme boli v Madarsku (obrátený slovosled)?
Napr.: korenie čierne mleté
Po slovensky je: mleté čierne korenie
Je niekto zodpovedný, ktorý tento čudný spôsob môže zodpovedne vysvetliť?