Panenka v lístkovom ceste

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Panenka v lístkovom ceste
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
10 g
5 g
100 ml
50 g
100 g, čerstvé
100 g
50 g
600 g




Postup

  1. 1

    Mäso: Panenku umyjeme, očistíme od mastných blán, rozdelíme na 4 kusy, ktoré osolíme, okoreníme. Porcie sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany. Opečené mäso potrieme dijonskou horčicou a každý kus zavinieme do plátkov slaninky.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť mäsa. Na cesto rozdelíme plnku, ktorú si pripravíme z nadrobno posekaných orechov, póru, šampiňónov a petržlenovej vňate orestovaním na oleji. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Na plnku poukladáme porcie mäsa a zabalíme v ceste, tak aby bolo čo najtesnejšie pri mäse. Porcie uložíme na vyhriaty plech a pečieme pri 200 oC asi 15 minút. Potom porcie potrieme žĺtkom, ktoré ochutíme soľou, cesnakom a sezamom a pečieme do zlata 4–5 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
To by malo byť výborné. A k tomu podusená zeleninka ako na obrázku, juj.
chutimi
Na niečo podobné sa už dlhšie chystám. Mäso vyzerá super pripravené.

Ale čo tam robí tá hnusná mrazená zelenina? Nie je dostať v obchode čerstvá mrkva, karfiól a brokolica? :(
1x safran




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia