Foto: mmiro
Jednoduché a chutné zapekané cestoviny
Suroviny
500 g |
|
400 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 malá plechovka |
|
1 ks |
|
1/4, cca 63 g |
|
500 ml |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Na oleji speniť cibuľu a klobásu. Nechať smažiť kým začne chytať cibuľa tmavšiu farbu. Pridať maso. Smažiť pár minút.
-
2
Pridať rajčiny z konzervy a dusiť zakrité 30 min.
-
3
Keď už je maso skoro hové pridať hrach. Nechať 10 min na ohni. Odstaviť.
-
4
Uvariť cesrtoviny podľa návodu.
- 5
Zatiaľ uvariť klasický bešamel: v hrnci rozpustiť 1/4 masla (63g) pridať 1 lyžicu múky nechať chvilku smažiť za stáleho miešania prilievať mlieko variť cca 15 min, alebo kým nadobudne žiadanú konzistenciu nakoniec trochu posoliť
- 6
Nasypať polovicu cestovín na vymastený hlbší plech.
- 7
Rozložiť rovnomerne masovú omáčku.
- 8
Pridať ďaľšiu vrstvu cestovín.
- 9
Všetko zaliať rovnomerne bešamelom.
- 10
Nechať zapiecť 20 minút na 180°C. Vybrať a posypať strúhaným syrom.
- 11
Nechať ešte 10-15 minút v rúre na 200-220°C
- 5
Vdaka
Vdaka za tip. :)