Zapekané cestoviny

mmiro - fotkammiro, 12. mája 2012
Zapekané cestoviny
Foto: mmiro

Jednoduché a chutné zapekané cestoviny

Suroviny

500 g
400 g
500 g
150 g
200 g
1 malá plechovka
1 ks
1/4, cca 63 g
500 ml
1 lyžica
 podľa chuti
 trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speniť cibuľu a klobásu. Nechať smažiť kým začne chytať cibuľa tmavšiu farbu. Pridať maso. Smažiť pár minút.

    Zapekané cestoviny - obrázok 1
  2. 2

    Pridať rajčiny z konzervy a dusiť zakrité 30 min.

    Zapekané cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    Keď už je maso skoro hové pridať hrach. Nechať 10 min na ohni. Odstaviť.

    Zapekané cestoviny - obrázok 3
  4. 4

    Uvariť cesrtoviny podľa návodu.

  5. 5

    Zatiaľ uvariť klasický bešamel: v hrnci rozpustiť 1/4 masla (63g) pridať 1 lyžicu múky nechať chvilku smažiť za stáleho miešania prilievať mlieko variť cca 15 min, alebo kým nadobudne žiadanú konzistenciu nakoniec trochu posoliť

    Zapekané cestoviny - obrázok 5
  6. 6

    Nasypať polovicu cestovín na vymastený hlbší plech.

    Zapekané cestoviny - obrázok 6
  7. 7

    Rozložiť rovnomerne masovú omáčku.

    Zapekané cestoviny - obrázok 7
  8. 8

    Pridať ďaľšiu vrstvu cestovín.

    Zapekané cestoviny - obrázok 8
  9. 9

    Všetko zaliať rovnomerne bešamelom.

    Zapekané cestoviny - obrázok 9
  10. 10

    Nechať zapiecť 20 minút na 180°C. Vybrať a posypať strúhaným syrom.

    Zapekané cestoviny - obrázok 10
  11. 11

    Nechať ešte 10-15 minút v rúre na 200-220°C

    Zapekané cestoviny - obrázok 11

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@mmiro , čítala som dnes tvoj komentár v inom recepte, kde spomínaš, že tam nemáte inú než hladkú múku. Skús pozrieť, niekedy je hrubšia múka medzi biopotravinami alebo cereáliami. Ak by si nenašiel, skús pomiešať hladkú s krupicou v pomere 2:1. Nie je to celkom ono, ale ja to robievam, keď takú múku nemám doma. A doteraz to bolo dobré.
S tou krupicou to mozem skusit, moze to byt dobre. To sa tu da zohnat. Maju tu sice muku na ktorej pise ze je na kolace, na druhej pise ze je na chleba, dalsia na obalovanie. Skusal som ich ale ziadny markartny rozdiel som nevidel medzi nimi.
Vdaka za tip. :)

Pridaj komentár k receptu: