Preto huspenina trocha inak,lebo sa varí v tlakovom hrnci.Ušetrí sa tým čas a aj energia a výsledok je taký istý ako pri bežnom varení.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kolienko a paprčky si necháme u mäsiara rozseknúť,očistíme a vložíme do tlakového hrnca.Zalejeme dvomi litrami studenej vody a dochutíme podľa toho ako sme naučený.Privedieme do varu a až potom hrniec uzavrieme.Po natlakovaní varíme na miernom ohni tri hodiny.Mäso oberieme od kostí,vývar precedíme pridáme mäso a necháme stuhnúť na chladnom mieste.Podávame s cibuľkou a octom.Dobrú chuť.
Ja varím v normálnom hrnci,bez zeleniny,pomay,nesmie veľa vrieť leba bude kalná.Mám ju čistú .Niekedy dávam cesnak roztlačený na tanier ako Ataga.Je výborná a druhý týždeň idem variť.Varím ju al 5 hodín.Pomaly!!!
ataga:cesnak dávam priamo do varenia a pri podávaní na vrch cibuľku a trocha octu.
kutala:veľkosť 5 l.Priviesť do varu na najmenšom horáku a tiež na ňom aj variť no na najmenšom plameni.Mäso dobre odchádza od kostí a vývar je číry.
Toľko tanierov ani nemám a lepšie sa to skladuje v chladničke , alebo na balkóne. Kože a kosti dostanú veľký havkovia. Cesnak treba dať nakoniec a zaliať vývarom aby to zavoňalo. Vyvarený stratí chuť.