Foto: babkamt
Dnes sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku. Preto som sa rozhodla pre toto jedlo.Mäso som si naložila v sobotu.
Postup
-
1
Jednu strednú cibuľu som očistila a na hrubých slzičkách som postrúhala do misky.
-
2
Pridala som 3 celé vajíčka, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl sójovej omáčky, 2 pl worchestrovej omáčky, 0,5 kl soli, 0,5 kl cukru, 2 kl solamylu, 0,5 kl mletej štipľavej papriky alebo jednu feferónku.
-
3
Všetky prísady som spolu dobre zamiešala.
-
4
Karé som zbavila mastnej časti.
-
5
Mäso som nakrájala na plátky, tie som ešte po šírke prerezala.
-
6
Potom som mäso rozrezala na slížiky asi pol centimetrové. V marináde som mäso obalila a dala do chladničky. Keď sa dnes všetko nezje, vydrží naložené aj týždeň. No nie u nás:-)
-
7
Pripravila som si oblohu na tanier.
-
8
Očistila som asi kilogram zemiakov, spravila som vo fritéze hranolky. Ešte som spravila z jedného hrnčeka ryžu. Kto nechce zavárané kyselé, to ako ja , urobila som si uhorkový šalát. Z mäsa sa dáva na rozpálený olej alebo masť 1 pl mäsa a opečie sa. Až teraz vidím, že som zabudla fotiť pečenie masa. Dobrú chuť.
*****
@mariamka nastrúhaná cibuľa nezhorkne. Mňa to vždy láka spraviť rezne, keď vidím pekný kúsok mäsa:-) Verím, že by sa to niekedy hodilo mať doma naložené mäso na rýchly obed.
@kukulienka71 týchto receptov na nakladané mäsá je veľa. To tvoje vyzerá chutne. Ďakujem za pridaný link.
ďakujem za milé slová, potešili ma, hlavne od takej skvelej kuchárky.
@jabra teší ma, že si si v zahraničí pridala práve môj recept do kk. Aj moja nevesta sleduje našu Varechu v zahraničí.
@frezia marinády obmieňam podľa nálady. Zatiaľ nikto neprotestoval voči takémuto obedu. Viem, že mnoho ľudí si nakladá mäso. Pekný deň ti prajem.
Vyskúšam aj s worchesterom.
@tiginko rezne sú najlepšie čerstvo vysmažené. Z naloženého mäsa si spravíš koľko potrebuješ, zbytok vlož do chladničky. Tiež sa neraz inšpirujem v komentároch:-) PF 2016