Nakladané bravčové karé fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 28. októbra 2014
Nakladané bravčové karé (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku. Preto som sa rozhodla pre toto jedlo.Mäso som si naložila v sobotu.

Suroviny

800 g
3 PL
3 ks
2 PL
2 PL
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ČL na zahustenie
250 ml
1 PL
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednu strednú cibuľu som očistila a na hrubých slzičkách som postrúhala do misky.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som 3 celé vajíčka, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl sójovej omáčky, 2 pl worchestrovej omáčky, 0,5 kl soli, 0,5 kl cukru, 2 kl solamylu, 0,5 kl mletej štipľavej papriky alebo jednu feferónku.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky prísady som spolu dobre zamiešala.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Karé som zbavila mastnej časti.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som nakrájala na plátky, tie som ešte po šírke prerezala.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som mäso rozrezala na slížiky asi pol centimetrové. V marináde som mäso obalila a dala do chladničky. Keď sa dnes všetko nezje, vydrží naložené aj týždeň. No nie u nás:-)

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som si oblohu na tanier.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Očistila som asi kilogram zemiakov, spravila som vo fritéze hranolky. Ešte som spravila z jedného hrnčeka ryžu. Kto nechce zavárané kyselé, to ako ja , urobila som si uhorkový šalát. Z mäsa sa dáva na rozpálený olej alebo masť 1 pl mäsa a opečie sa. Až teraz vidím, že som zabudla fotiť pečenie masa. Dobrú chuť.

    Nakladané bravčové karé (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

terinka55
Páči sa mi Tvoj recept. Robím podobne. Sú to vďačné rýchlovky.
mariamka
obcas by sa mi hodilo vratit sa v case a mat masko uz nalozene :) myslim, ze dobra marinada, struhanu cibulu nemam vyskusanu, nezhorkne? mne by bolo luto "obrezat" to krasne kare :)
brambora
no ja by som bod č. 1 asi nezvladla lebo ja revem uz pri supani cibule a nie to este pri struhani :DD ale recept je to paradny...
pusta
krásny recept, veľmi chutný, lákavé foto, ako všetky receopty a fotky od teba, milá @Babkamt :-)))
*****
jarbra
nebola som uz dlhsie na Vareche, pretoze som mimo NL, aj problem je tu s internetom, podarilo sa mi teraz nastartovat, tak som hned nakukla na na Varechu,... pridali sa tu take vyborne receptiky, ze mozem len na nich pozerat, paci sa mi receptik @babkamt , ukladam do KK, 5*
frezia68
Výborný recept,robievam marinády =rýchle a chutné :-)
babkamt
@terinka každá z nás spraví občas takéto rýchlovky. Ani ty nie si výnimkou.
@mariamka nastrúhaná cibuľa nezhorkne. Mňa to vždy láka spraviť rezne, keď vidím pekný kúsok mäsa:-) Verím, že by sa to niekedy hodilo mať doma naložené mäso na rýchly obed.
babkamt
@brambora a skúsila si niekedy strúhať čerstvý chren? Cibuľa je proti tomu nič:-)Dakujem za pochvalu.
@kukulienka71 týchto receptov na nakladané mäsá je veľa. To tvoje vyzerá chutne. Ďakujem za pridaný link.
babkamt
@pusta
ďakujem za milé slová, potešili ma, hlavne od takej skvelej kuchárky.
@jabra teší ma, že si si v zahraničí pridala práve môj recept do kk. Aj moja nevesta sleduje našu Varechu v zahraničí.
@frezia marinády obmieňam podľa nálady. Zatiaľ nikto neprotestoval voči takémuto obedu. Viem, že mnoho ľudí si nakladá mäso. Pekný deň ti prajem.
marcel83
Robím troška jednoduchšiu marinádu: 1/2 kg mäsa /akékoľvek/, 2 vajcia, 2PL solamylu, 2PL sojovej. Môže sa dať aj ligurčeková a petržlenová vňať /ja dávam/. Nechať marinovať v chladničke 24h. Na rozpálenej masti sprudka opiecť /mäso nesmie pustiť šťavu/

Vyskúšam aj s worchesterom.
babkamt
@marcel83 marinád na nakladanie mäsa mám viac. Teraz budem mať o jednu viac - tú tvoju vyskúšam, nerobím dva krát po sebe tú istú.
bembo
ahoj @babkamt.dnes na Nový rok som si povedal,že nebudem robiť nič z hydiny,lebo moja žena(katolíčka mi povedala,že hydina sa na Nový rok nemá jesť,aby nám neuletelo šťastie) mne ako Luteránovi je to jedno,tak som sa rozhodol,že kúpim v Bille bravčové.Našiel som Tvoj recept,ktorý sa mi páčil,tak som sa ženy opýtal či môže byť bravčové karé podľa Teba.kúpil som karé s kosťou,aby bolo aj na poliovku.Poliovka bola výborná,polku karé som nechal na rezne,a z druhej som urobil mesko podľa Teba.bolo z pol. dávky,ale po konzumácii,som sa rozhodol,že Ťa v dobrom okritizujem.bolo to výborné,chutilo mi,urobila si mi radosť.na záver Ti prajem do Nového roku 2016 pevné zdravie,veľa šťastia,a aby si nám varecháčom svojimi receptmi robila aj naďalej radosť
tiginko
zostalo mi pár neobalených novoročných rezníkov a rozmýšľam čo s nimi... teraz už viem a ďakujem @babkamt za recept a @bembovi za jeho vytiahnutie z klobúka :-)
babkamt
@bembo na Nový rok tiež nevarím nič z hydiny. Som poctená, že si vyskúšal práve môj recept. Teší ma, že ti chutilo. Ďakujem za tvoje milé prianie. Tiež Ti prajem všetko dobré v Novom roku 2016
@tiginko rezne sú najlepšie čerstvo vysmažené. Z naloženého mäsa si spravíš koľko potrebuješ, zbytok vlož do chladničky. Tiež sa neraz inšpirujem v komentároch:-) PF 2016