Foto: jerica
@jerica , recept mám od mojej babky , varievala takto plnenú papriku ešte keď som sa len priúčala vareniu. Nič na tom nie je Zobraziť celý popis@jerica , recept mám od mojej babky , varievala takto plnenú papriku ešte keď som sa len priúčala vareniu. Nič na tom nie je , čo je aj v iných receptoch ktoré sú tu na varecha.sk , len mäsová plnka je iná , nie je s ryžou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
suroviny: | |
950 g (pliecko) |
|
2 ks |
|
1 ks stredne veľká |
|
4 ks obyčajné |
|
|
|
1 kl |
|
podľa chuti |
|
omáčka : | |
2 PL |
|
3 PL (olej) |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1000 mll domáci |
|
(podľa chuti) |
|
|
|
na plnenie : | |
5 ks |
|
Postup
-
1
pripravíme si :pokrájané rohlíky ako na plnku trochu namočíme , vyžmýkame , cibuľu pokrájame na drobno. začiatok prípravy aj s fotením 15,02 h.
-
2
pripravené mleté mäsko , všetky suroviny, cibuľu,mokré rohlíky,vajíčka, korenie,mletú červenú papriku dám do mäsa
-
3
soľ,dobre premiešam
-
4
do papriky zbavenej jaderníka , dám mäsovú plnku
-
5
na každej paprike, odrežem špic papriky
-
6
keď máme naplnenú papriku , spravíme si guľky , každú guľku obalíme v srúhanke
-
7
ideme na omáčku, : z hladkej múky a masti (olej) s pridaním nového korenia a klinčekov sme spravili zásmažku ktorú po usmažení zalejeme vodou , dostaneme hladkú konzistenciu
-
8
ked máme svoj pretlak , tak ako som mala ja , liter rajčinovej šťavy, tú som naliala do prevarenej jemnej zásmažky
-
9
do vriacej omáčky pomaly vkladáme mäsom naplnenú papriku.
-
10
a guľky. tu končím s prípravou a začínam s varením , 15,26h
-
11
a takto prikryté necháme variť cc:35-40 minút začiatok varenia : 15,34
-
12
hotovo , môžeme prestierať , každý podľa svojej chuti si dochutí cukrom, ja som dochutila som dia cukrom. dovarené a pripravené k servírovaniu, : 16,01 h.
-
13
prílohu k plnenej paprike som spravila zemiakove knedle , samozrejme, že pre nás som nechala dve porcie , ostatné putovalo synovi , potešenie nevesty a vnúčat :-)
Tiež robím len z ryžou, ale treba vyskúšať aj túto variantu.
varecha.pravda.sk/recepty/plnena-paprika/22768-recept.htm...
@kimlo , veru máš pravdu aj tie rožky sa stratili v toľkom mäsku, @marianne69 ďakujem, @dajda máš pravdu , vôňa sa plazila po celom dome, @tothka ďakujem,potešilo, keď skúsiš určite neobanuješ,@babi som rada že ste si pochutili, @michsamant sprav a pridaj si na blog,poteším sa.
@tatrano čka aj tebe ďakujem za názor , len ja som v úvode jasne napísala, že je tu veľa receptov na plnenú papriku , dokonca som si prelúskala viac receptov a nenašla som recept, ktorý by bol bez ryže. Ja nemám nič proti , keď sa robí s ryžou,robievam aj ja , len u nás to obmieňam.
Vysvetlím, keď moja babka varievala v 19 tnástom storočí plnenú papriku a mala variť pre 12 hladných krkov , tak ryža nielen, že nebola, ale ked bola , tak bola drahá a preto aj domácou tarhoňou nahrádzala ryžu,určite staršie ročníky by to mohli potvrdiť.
plnená haruľovolou zmesou. Vďaka @jerica za novú inšpiráciu...
Vyskúšam @jerica túto Tvoju verziu rada,páči sa mi. A bude príjemná zmena
ešte som takúto papriku nejedla, ale určite by mi chutila. aj ked sme ju mali minulý týždeň na obed, hned by som si dala, pekný rcp
Ďakujem všetkým za milé komentíky , potešia:-)
@dajanca nám sa to takto páči , keď , tak vyskúšaj.
Presne som uviedla množstvá aké som dala , aby si to mohli vyskúšať aj dievčatá začiatočníčky, pri hrncoch a sporáku :-)
@hanita888 , som rada , že som ťa aspom inšpirovala .
Ver lebo never,zajtra varím túto plnenú papriku,máme ešte svoje papriky a špajzu zavareného pretlaku. Teším sa, že si ešte pochutíme na plnenej paprike.
@njdevil potešila som sa, že som ťa inšpirovala,ja idem tiež v stredu robiť plnenú papriku,ale len takto, je to aj pre moju polovičku lepšie.
@batka , @V3v3 , ďakujem vám za dnešné pridanie medzi obľúbených, ako poďakovať, iba týmto spôsobom cez recept sa vám viem poďakovať.
zbohom diabetes:-(