
Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon)
Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie, tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.

Kurča na šľahačkových zemiakoch
Chcem ponúknuť, ani nie tak recept, ten je veľmi jednoduchý, ale inšpiráciu a...

Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....

Grobská domáca pečená hus
Vyčistenú a umytú hus aspoň 12 hodín pred pečením dôkladne nasolíme.

Stroganoff podľa Koko
Robila som podľa tohto receptu: http://www. menudomu. cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené...

Tekvicový prívarok s duseným mäsom
Jeseň je časom tekvíc, tak pridávam do zbierky aj ja receptík ako sa mne páči.

Fašírka z bravčového pliecka s cuketou
Tento rok sa mi urodilo dosť cukiet. Snažím sa ich pridávať do rôznych jedál . Robila...

Bravčová panenka so šampioňónmi
Omyte zemiaky so supkou na krajame na mesiacky, dame do rury na 180 piect 30-40min v...

Zemplínsky bravčový guláš
Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, ...

Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

Kuracia/morčacia šunka
V dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť kvalitné potraviny. Pomaly už ani nevieme, čo jeme....

„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...

Údená krkovička na cibuľke
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.

Čiernohorský rezeň s opekanými zemiakmi
Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak...

Tuniaková nátierka od Betky
Kamarátka Betka robí úžasnú nátierku tak som ju skúsila urobiť aj ja.

Morčacie kari
Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V...

Segedínsky guláš
Viem si vychutnať jedlo, ktoré varí niekto iný a ja sama len premýšľam, ako nestáť pri sporáku...

Morčacie stehno s cesnakom
... ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s...

Grilované kuracie krídelká
Včera som videla prípravu tohto receptu na kanáli Mnam. Dnes som to vyskúšala.

Kurča pečené s jablkami na čiernom pive
Z času na čas pečiem kurča takto, jeho chuť je iná oproti klasike, kurča je...

Zemiakové knedličky plnené údeninou
V našej rodine sú zemiaky veľmi obľúbenou surovinou. A údené mäso máme radi tiež. Tak...

Srbské mäso s ryžou podľa Terézie Vansovej
Nie som expert na srbskú kuchyňu, len si rada listujem v starých kuchárkach. A knihy...

Kura, knedľa, kapusta
Viacerý ho poznáte pod vepřo, knedlo, zelo. Raz máme hovädzie, inokedy kuracie mäso....

Zapekané kuracie prsia s cesnakom a syrom
... ľahký, rýchly, jednoduchý a výborný recept...

Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...

Husacia pečeň
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť....

Ražniči s opekanými zemiakmi
Dobrý deň. Tento recept mám od svojich rodičov, vždy nám ho pripravoval na nedeľnajší obed a...

Tarhoňové ragú
Tento recept je môj vlastný. Je to vlastne rizoto, ale nie z ryže ale z tarhone. Tarhoňu...

Eszterházy roštenka
Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku. významným nositeľom tohto mena bol barón Pál...

Paštéta pre gurmánov
Túto paštiku som našla pred rokom na madarskom webe. Robievala som ju podľa pôvodného receptu z...