Foto: izabella929
Najčastejšie ju varím v nedeľu.Vtedy je veľa času , aby sa dlho a pekne uvarila..najradšej ju máme s domácimi rezancami..
120 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dám studenú vodu. Do vody dám umyté slepačie mäso, očistenú , umytú pokrájanú zeleninu. Pridám malú feferonku, celú cibuľu so šupkou, cesnak aj so šupkou, celé korenie, bobkový list, pridám soľ.Pomaly varím viac ako 2 hodiny.Hotovú uvarenú dochutím ešte. Z múky, vajca a soli si urobím cesto na rezance.Rozvaľkám ho a pokrájam na rezance.Vyvarím v horúcej vode.Podávam na tanieri aj so zeleninou.
@sjuz , ja varím v jednom hrnci,ale sliepku /aj iné mäso/ uvarím skoro do mäkka,asi 2hod. až potom pridávam zeleninu,tiež máme radi nie "do mľandrava".Pridávam viac druhov zeleniny, ako @marcy ,ešte kúsok kelu alebo hl.kapusty a vňaťky,petržlen aj celer.Čerstvú vňaťku aj na tanier.Tak to máme radi v našej rodine.
A keď je pekne dovarená, odložím za misku a dám do mrazáka zmraziť. Veľakrát mi už takto zachránila hladné bruško synčeka :-)