Slepačia polievka

izabella929 - fotkaizabella929, 7. decembra 2011

Najčastejšie ju varím v nedeľu.Vtedy je veľa času , aby sa dlho a pekne uvarila..najradšej ju máme s domácimi rezancami..

120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
2 ks
3 ks
1 ks
1 ks malý
 podľa potreby
štipka
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dám studenú vodu. Do vody dám umyté slepačie mäso, očistenú , umytú pokrájanú zeleninu. Pridám malú feferonku, celú cibuľu so šupkou, cesnak aj so šupkou, celé korenie, bobkový list, pridám soľ.Pomaly varím viac ako 2 hodiny.Hotovú uvarenú dochutím ešte. Z múky, vajca a soli si urobím cesto na rezance.Rozvaľkám ho a pokrájam na rezance.Vyvarím v horúcej vode.Podávam na tanieri aj so zeleninou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Niet nad dobrý a zdravý slepačí vývar.
Aj ja som dnes varila - kuraciu, mám aj obrázok s kuracou nôžkou, ale neviem ho vložiť do diskusie.