Foto: ancicka
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si pripravíme jogurt, vajce a na hrubšom strúhadle nastrúhaný syr. Zamiešame.
-
2
Pridáme múku, soľ, cukor a sódu. Necháme si trocha múky na podsýpanie cesta na dosku. Cesto premiesime, dobré je, keď rukou.
-
3
Vyložíme na dosku a so zvyšnou múkou ho na doske prehnetieme.
-
4
Uložíme naspäť do misky, zakryjeme a necháme odpočívať niekoľko hodín. Mne stálo 24 hod. V jeden deň som ho zahnetla a na druhý som z neho piekla.
-
5
Cesto rozvaľkáme na tenšie a môžme z neho urobiť rôzne pochutiny. Je výborné na koláčiky s klobáskou a salámou, alebo len tak, povykrajovať rôzne tvary, potrieť žĺtkom a upiecť. V mojom prípade to boli koláčiky s párkom.
-
6
Zo zbytku som urobila jednohubky posypané sezamom.
Nemusí tak dlho,ale je dobré ked postojí pár hodin.Neboj sa nič sa nestane ked postojí ,práveže jogurt,alebo kyslá smotana v ceste pri státi urobí to čo soda,alebo kypr.prášok.Cesto je nadýchané a jemné.Neviem to odbornr vysvetliť,ale aj lepok v múke sa pri státi cesta lepšie rozloží.
Možnože niekto bude to vedieť odbornejšie vysvetliť.
Terinka55 dnes 14:39,Chica114 dnes 13:43,Vdaka za komentík.