Foto: tatranka
Tento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v Zobraziť celý popisTento guláš,robím mojim mužom,keď sa vrátia z húb.Čaká ich už hrniec chutného jedla,ktoré posilní.Rozprávajú príhody a zážitky,ktoré majú z hubačky.Je to pokračovanie pobytu v prírode ,ale už za stolom v jedálni.Atmosféru prežitého evokuje už len prípitok kališteka dobrej slivovičky a práve tento guláš.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kusy vykostené |
|
5-6 kusov |
|
5-6 |
|
4 veľké lyžice,naekanej |
|
1ks |
|
1ks |
|
2ks |
|
2ks |
|
2 ks väčšie |
|
1000 g |
|
1 dcl |
|
lyžica |
|
pl káv.lyžičky |
|
lyžica |
|
pol lyžice |
|
lyžica |
|
podľa štipl. |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Na oleji spením dve veľké na drobno pokrájané cibule.
-
3
Keď je cibuľka spenená,umyté vykostené morčacie stehná,pokrájané na kocky,pridám do rozpáleného tuku s cibuľkou,aby sa mäsko opieklo a uzavrelo.Nechám ho dusiť vo vlastnej šťave.Potom mäsko prichutím koreninami a pridám papriku aj paradajky.
-
4
Takto sa mäsko dusí asi 15 minút.
-
5
Na kolieska pokrájanú zeleninu primiešam k mäsku. Prilejem asi 4 dcl vody.
-
6
Za zeleninkou pridám na poli uvarené zemiačky aj s vodou,v ktorej sa varili.
-
7
Guláš zahusťujem dvomi na drobno nastrúhanými zemiakmi.Žiadna múka ani zásmažka.
-
8
Na pol uvarené zemiaky pridané do gulášu.
-
9
Takto po doliati a varení získam 5l chutného,nie mastného gulášu,na ktorom si všetci pochutnáme.
takže ďakujem za nápad ! Ukladám do KK