Foto: paploska
Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže Zobraziť celý popisJe to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže ide o ľahké a zdravé mäso aj pri jeho úprave uprednostňujem jednoduchú prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
2 l |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
6 ks |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
1 ks (veľká) |
|
1 ks (veľká) |
|
2 ks |
|
1 ks (veľká mäsitá) |
|
1 bal. (Talianske) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Sviečkovú (prípadne iné mäso z diviny) naložíme do nálevu z vody, octu, soli, borievok, bobkového listu a deka bez konzervačných látok, minimálne na 12 hodín. Tá moja tam relaxovala asi 36 hod. :-).
-
2
Mäso odblaníme a pokrájame asi na 1 cm plátky, ktoré osolíme a okoreníme.
-
3
Mrkvu a zeler pokrájame na kolieska, cibuľu na hrubo a papriku na kocky.
-
4
Na tuku speníme cibuľu so slaninkou a mäso opečieme z oboch strán. Pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, zelerové stonky a papriku. Mäso zalejeme paradajkami z konzervy, v lete čerstvými a pridáme 1, 5 dc vody. Pridáme 1 bio bujón (alnatura).
-
5
Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 min. Môžete pridať jednu chilli :-). Dobrú chuť.
nádherný recept od teba, ako všetky na divinu, ktoré dávaš na varechu.
srdečne blahoželám. :-)
*****
a ďakujem všetkým za milé komnety :-)