Sviečková z jeleňa na zelenine fotorecept

paploska - fotkapaploska, 3. januára 2015 18:12
Ďalšie recepty »
Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept)Foto: paploska

Je to klasický rodinný recept a využijete ho pri akomkoľvek type mäsa z diviny. Nerobím klasickú sviečkovú, tá je pre nás ťažko stráviteľná. Keďže ide o ľahké a zdravé mäso aj pri jeho úprave uprednostňujem jednoduchú prípravu.

6
porcií
30 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 l
3 PL
1 PL
6 ks
1 KL
2 ks
6 ks
1 ks (veľká)
1 ks (veľká)
2 ks
1 ks (veľká mäsitá)
1 bal. (Talianske)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sviečkovú (prípadne iné mäso z diviny) naložíme do nálevu z vody, octu, soli, borievok, bobkového listu a deka bez konzervačných látok, minimálne na 12 hodín. Tá moja tam relaxovala asi 36 hod. :-).

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso odblaníme a pokrájame asi na 1 cm plátky, ktoré osolíme a okoreníme.

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu a zeler pokrájame na kolieska, cibuľu na hrubo a papriku na kocky.

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tuku speníme cibuľu so slaninkou a mäso opečieme z oboch strán. Pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, zelerové stonky a papriku. Mäso zalejeme paradajkami z konzervy, v lete čerstvými a pridáme 1, 5 dc vody. Pridáme 1 bio bujón (alnatura).

    Sviečková z jeleňa na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi 40 min. Môžete pridať jednu chilli :-). Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist