
Bordel na plechu - upratovanie v chladničke
... každému sa určite stalo, že nespotreboval všetko mäso, a tak kúsok bravčového, štipka hovädzieho, odrezky...

Opekaná ryža čahan a domáce tradičné onigiri
„Japonci mi vravia, že som viac Japonka ako oni, " tvrdí Denisa Cabadaj Ogino, ktorá v TV...

Diabolská polievka
Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...

Omeleta s hubami
Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame husté cesto, ktoré zriedime postupným pridávaním mlieka. Na...

Rybacia polievka s krutónikmi
Rybacia polievka je niečo, čo sa nedá jesť každý deň, ale raz za čas je to lahôdka....

Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným)...

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

Zeleninová kaša s bravčovou pečeňou
Tento recept som vymyslela z potravín, ktoré som našla v chladničke. Vzniklo z toho takéto...

Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...

Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Baby ražniči
Tento recept som začala robiť fintu pre deti, lebo mali obdobie keď chceli papať iba parky...

Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike
Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo
Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

Jarabica na kapustovom pyré so šúľancami
Umytú a očistenú jarabicu osolíme, ochutíme rozdrvenými borievkami a rozmarínom, zabalíme do slaniny a pečieme...

Polievka šošovicová
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

Teľací paprikáš
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku...

Stroganov so sírovcom
Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....