Bravčová roláda s pikantnou čalamádou

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Bravčová roláda s pikantnou čalamádou
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
500 ml
200 g (španielská klobása, môžeme ju nahradiť domácou klobásou)
4 strúčiky
1 ks malý
2 ks na praženicu
Čalamáda:
1 hlávka stredne veľká
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks väčšie
2 ks
1 l (uvarené, vychladené deko - nezabudnúť precediť)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kúsky, pridáme chorizo, pretlačený cesnak, posolíme, okoreníme a necháme 12 hodín postáť. Potom mäso pomelieme, pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu zmiešame. Čistú utierku trochu namočíme, zmes mäsa rozložíme na utierku na hrúbku 1,5 cm.

  2. 2

    Do stredu po dĺžke dáme natvrdo pripravenú praženicu a na ňu pridáme trochu vyžmýkanej čalamády. Pomocou utierky zmes stočíme, dáme na vymastený plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne hodinu.

  3. 3

    Čalamáda: Všetky suroviny nakrájame na jemné rezance pridáme precedený vychladnutý nálev. Čalamádu pripravíme aspoň 12 hodín pred podávaním, aby dobre prešli všetky chute. Nesterilizujeme. Roláda je vynikajúca za tepla, ale aj za studena.

Diskusia k receptu

manya
tento recept som si prečítala v piatkovej Pravde, včera som upiekla, čalamádu som použila moju, je naozaj vynikajúca ( roláda), len to pivo som nepoužila, snáď za dobrým obedom;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia