Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný Zobraziť celý popisDnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný kúsok bravčovej pečene...prílohu som urobila hráškovú ryžu a oblohou bolo kopec výbornej zeleninky zo mojej záhrady..cesnakopažítku používam do jedál ako bylinku na dochutenie a vtedy obyčajne jedlo nesolím...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu som dala pokrájanú slaninu...po krátkom orestovaní som pridala aj pokrájanú cibuľu...bravčovú pečeň som pokrájala na plátky a obalila v hladkej múke..
-
2
pridala som obalenú pečeň..opiekla ju z oboch strán...
-
3
pridala som červenú mletú papriku a podliala malým množstvom vody..
-
4
pridala som rascu, mleté čierne korenie a lyžicu kečupu...vlastne kečup je ochutený, takže nie je potrebné pečeň soliť po jej uložení na tanier..všetko som premiešala...a nechala chvíľku, aby sa chute spojili..
-
5
pred dokončením so pridala ešte na drobno pokrájanú paradajku.../preto ju krájam na malé kocky, lebo vtedy sa koža nezroluje/nechcela som, aby sa paradajka rozvarila, ale aby prešla varom...už som iba jedlo dochutila pokrájanou cesnakopažítkou..
-
6
a takto vyzerá moja cesnakopažítka dnes...práve má zase veľa púčikov a bude kvitnúť...kvietky má krásne snehobiele..na tanieri som zdobila kvetmi..
-
7
ryžu som robila klasicky, ale po orestovaní ryže na oleji, som pridala k nej hrsť mrazeného hrášku..podliala vriacou vodou, ochutila a pod pokrievkou za pár minút bola hotová..pečeň som uložila na taniere,pridala hráškovú ryžu, zeleninu zo záhrady, kvietky cesnakopažítky a ...obed bol za pol hodiny hotový....prajem vám dobrú chuť..
la zo záhrady , kde som obdivovala cesnakopažítku, že znova krásne zakvitla..krásne snehobiele kvietky...teším sa na tú tvoju...ďakujem za milé prianie i za komentár...)