
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.

Hríbovica s údeným mäsom
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom...

Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou
Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne ,...

Kuřecí křidýlka v pikantním těstíčku
Křidýlka rozdělíme na 3 díly, špičky použijeme na vývar, další část třeba upečeme nebo použijeme...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Halušky s tvarohom, škvarkami a cibuľkou
Veľmi obľúbené jedlo. Varím ho najradšej, keď mám domáci tvaroh.

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....

Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na...

Kačací vývar (kačacie consomé)
Výborný kačací vývar podľa šéfkuchára Martina Nováka, ktorý je tvárou televíznej šou Na nože.

Zemiakovo–rybací nákyp
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny,...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Limetková polévka s nachos
Sopa de lima. Výborná, mexická polévka. Stejně jako je v každé domácnosti...

Metilo
Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť...

Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...

Ryžová kaša s mäskom
Tento recept pripravujem svojej dcérke, ktorá je stále dojča a má ho často na obed, ...

Zapečená domáca vínna klobása
Vinnou klobásu si doma děláme sami (viz rec. http://varecha. pravda. sk/recepty/domaca-vinna-klobasa-fotorecept/12520-pouzi. html) Smažíme ji jako mleté řízky,...

Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...

Grilované kľúčové kosti z Pandy
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Kuracie roládky so slaninkou a kari omáčkou z parného hrnca
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, a na každý plát...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Bravčové pečené s plackami
Mäsko nasolíme a pridáme aj koreniny, dr. rascu, č. korenie a dáme na pekáč a podlejeme...

Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...

Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...

Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

Šťavnaté rezne
Tento recept mám od mojej susedky, ona ho našla v nejakom časopise. Je výborný a...