Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Hovädzie na čiernom pive
Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v...
Sicílske bravčové kotlety
Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho
Ostro-kyslá polievka
Tradičná čínska ostro-kyslá polievka na slovenský spôsob, robievame ho na našej škole varenia v Zepter Slovakia......
Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...
Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...
Morčacie rezne s broskyňou a syrom
Rezne umyjeme a osušíme. Mäso jemne naklepeme a osolíme.
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...
Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...
Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...
Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...
Chorizo risotto á la KajusiQQ
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)........
Zapečené kuracie stehná
Do misy dáme trochu soli, papriku, korenie a polohrubú múku. V tejto zmesi obalíme...
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...
Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...
Tuniaková nátierka
Perfektná a lahodne jemná pomazánka, vhodná hlavne na biele pečivo alebo chlieb, ktorej zatiaľ neodolali...
Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...
Zapekané cestoviny s kuracinou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme papriku...