Kurča na šľahačke

sisinka131 - fotkasisinka131, 7. septembra 2010

Suroviny

1 ks
1  lyžička
1  lyžička




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky, rozkrojíme na 4 časti, uložíme na plech a posolíme. Kurča rozporcujeme /môžeme dať iba stehná, alebo prsia/, nasolíme, poukladáme na zemiaky. Šlahačku vyšlaháme a pri konci zamiešame do nej papriku a vegetu. Lyžicou dáme na kuriatko a zapečieme.

Diskusia k receptu

azza
šlahačku vyšľaháme do peny? a kura s podlieva?alebo s dáva na pekáč nejaký tuk? dík.
sisinka131
Áno, šlahačka sa vyšlaha ako na tortu a obsahuje tuk, čiže nemusíme ničím podlievať, pustí dostatočne množstvo tuku aj na kura aj na zemiaky. Tú šlahačku lyžičkou dáme na kurča, ktorým sme prikryli zemiaky, bude krásne upečené do chrumkava a zemiaky su tiež -výborné
marikafil
so zemiakmi som to ešte neskúšala, ale porcie kurčaťa poliate neušľahanou šľahačkou a trošku posolené sú upečené rýchlo a je to skvelé jedlo - nabudúce teda dám na plech najprv zemiaky. vďaka za tip:-)
evanaaa
Śľahačkou, alebo smotanou sladkou na varenie som mäso polievala, ale nie ušľahanou, to môže byť dobré. Stačí len položiť na porcie kuraťa, alebo po celej ploche rozotrieť, či je to jedno?
sisinka131
Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, no boli sme na chalupe - stačí položiť na porcie kuraťa, ono sa to pri pečení rozleje na zemiaky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia