Foto: 13juli
Tento recept ma napadol keď som mala doma červenú kapustu a nevedela som čo s ňou tak som vymyslela takúto kapustu, všetkým chutilo
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červenú kapustu si rozdelime na jednotlivé listy a vo vode ich trochu povarime aby zmäkli
-
2
Ryžu si uvarime v 200 mll vody keď trochu ochladne pridáme mäso, korenie, soľ, majoránku a vajcia, všetko zamiešame
-
3
Zemiaky si ošupeme, pokrájame na väčšie kúsky a poukladáme do hrnca,trochu osolíme a okoreníme ja použivam 3 l tlakový
-
4
navrstvíme polovičku sudovej kapusty
-
5
na to poukladáme naplnený kapustný list
-
6
a znovu navrstvíme sudovú kapustu
-
7
podlejeme 1 dcl vody a v tlakovom hrnci varíme 20 minút, potom zalejeme zo smotanou v ktorej sme rozmiešali solamil a znovu zatlakujeme na 5 minút . V normálnom hrnci sa to vary pod pokrievkou 1 a pol hodiny. Podávame so zemiakmi ale mi to máme najradšej s domácim chlebom
Diskusia k receptu