Plnená bravčová pečeň fotorecept
Foto: izabella929
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som umyla, osušila. Pripravila som si domácu neúdenú klobásu. Vybrala som ju z mrazáka a nenechala som ju celkom roztopiť, aby som ju mohla krájať na kocky.
-
2
Do pečene som urobila nožom otvor pre plnku. Treba opatrne robiť otvor, aby sa nepoškodila vonkajšia stena.
-
3
Pripravila som si plnku. Varená ryža mi ostala od včerajšieho obedu. Bola ochutená. Klobásu som ošúpala z črievka a pokrájala som ju na kocky. Pridala som vajce. Nič som nesolila a neochutila, vlastne všetko je ochutené vopred. Pomiešala som masu a nechala postáť.
-
4
Do otvoru som vkladala lyžicou plnku. Pozor, nesmie sa preplniť, lebo pri pečení praskne. Otvor som uzavrela kuchynskými ihlicami.
-
5
Na panvicu som dala roztopiť masť. Keď bola horúca sprudka som pečeň opiekla zo všetkých strán. Potrebuje sa zatiahnúť.
-
6
Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak a poliala vínom.
-
7
Mleté čierne korenie, rascu a červenú mletú papriku.
-
8
Prikryté pod pokrievkou som ho dusila 20 min.
-
9
Hotovú pečeň som vybrala na dosku. Ihlice som odstránila.
-
10
Nakrájala na tenké plátky.
-
11
Pokiaľ sa dusila pečeň, uvarila som si zemiaky. Najradšej mám pečeň so strúhanou mrkvou ochutenou citrónom a cukrom.
-
12
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu