Nasi Goreng en Bram Indonezia fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 21. januára 2014
Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept)
Foto: jarbra

V nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj svokor pochadzal z Indonezie, mala som ho velmi Zobraziť celý popisV nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj svokor pochadzal z Indonezie, mala som ho velmi rada a mali sme vela spolocneho vo vareni), splocne chute, ako cili papricky, zazvor, kurkuma, kari korenie, safran, muskatovy oriesok, kokosove mlieko, citronova trava, koriander, Sambal co je paliva omacka,rozne marinady atd. Zakladom varenia je ryza, zelenina, kuracie, hovadzie, (ale aj bravcove maso), ako dekorativne volske oko. Mnam,mnamky

Suroviny

POTREBUJEME:
500 g
500 g alebo hovädzie
1 ks
4 PL
MARINADA:
2 PL
podla potreby
podla potreby
podla potreby
podla potreby
podla potreby
podla potreby
1 ČL
1 PL
1 mala salka
ZELENINA:
1 ks
2 ks
2 ks
podla potreby
podla potreby
PRILOHA:
1 ks
podla potreby
podla potreby
podla potreby




Postup

  1. 1

    Kedze manzel super vari indonezke jedla a mne velmi chutia, rozhodla som sa, ze par jeho receptov pridam. Kto ma rad pikantne, odporucam vyskusat ! Je to velmi jednoduchy a rychli recept. Pre informaciu : Zakladom je ryza, ktora sa vacsinou podava so zeleninou, kuracim alebo hovadzim masom. Tieto pokrmy su TRADICNE. Robime aj z bravcoveho masa a na tento recept som pouzila bravcove.

  2. 2

    Cibulu si ocistime a nakrajame na mensie kusky, v hlbsiej panvici zohrejeme olej a na slabom ohni opekame cibulu do sklovita, miesame na miernom ohni. Zmes korenia namocime do teplej vody s 1 - 2 malymi salkami na 1 hodinu, musi sa nam vytvori husta zmes.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso a feferonku si nakrajame na mensie kusky. Pridame maso k cibulke a dusime do makka, nakoniec pridame feferonku a spolu este chvilu dusime.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso, ktore sme dusili spolu s cibulou a feferonkou prelozime na cisty tanier bez oleja. Olej si nechame.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do oleja pridame na hrubsie nakrajanu zeleninu a pomaly na slabom ohni dusime 3 minutky a premiesavame. Tak pridame korenie, ktore sme si predtym namocili ( marinada ) a spolu so zeleninou este 3 min. dusime na slabom ohni a premiesavame.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K zmesi pridame maso, spolu dusime asi 2min. premiesavame na slabom ohni. Uvarime si ryzu na sucho, my pouzivame velmi jednoduchy elektricky hrnec ,, RICE COOKER,, v tom sa ryza vzdy vydari, netrba pritom stat ani miesat ) ... ryza je vyborna !

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Urobime si otvor.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ryzu dame k zmesi do stredu a dobre premiesame na slabom ohni.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako prilohu, urobime si volske oko, ktore si mozme okorenit.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    oprazenou cibulkou, ktora je velmi chutna.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    alebo cipsy mierne pikantne a camaladu.

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    DOBRU CHUT !

    Nasi Goreng en Bram Indonezia (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

elro
Zadavas tu veci, ktore my tu na Slovensku nezozenieme. Na Slovensku nie je Albert Heijn, kde kupim kroepoek, gebakken uitjes a hotovu zmes na nasi goreng. Neviem aky ma toto vyznam pre slovenskeho kuchara/kucharku.
lakey
@Elro , v Bratislave sú špecializované predajne kde tieto potraviny kúpiš. V dnešnej dobe, naopak ja nechápem také komentáre, aké tu generuješ ty.
pufinka
Vyzerá to veľmi mňamkovo :) Aj tá čalamáda ma zaujala, vyzerá rovnako, ako tá, čo podávajú v čínskej reštaurácií. Chutí inak ako klasická čalamáda, je geniálna. Mohli by ste napísať prosím recept, ako ju presne robíte, čo tam pridávate, že má takú žltú farbu? Ďakujem veľmi pekne, nech sa vám darí :)
methi
Na Slovensku nedostat, tak to nesmie byt na Vareche..... a ked v krajine, kde ziju slovaci (mimo Slovenska) nedostat slaninu, sunku, klobasy a ine suroviny, to na Vareche moze byt? Ved sme stale slovenske kucharky. Si snad robite srandu s takymito postojmi... tolerancia nulova u niektorych ludi :(
silvia68
Recept sa mi páči, pomohlo by ak by si nám napísala z čoho je zložené to korenie Nasi Goreng, Miška to tak robievala, keď pridávala recepty z Indie, a tým pádom sme si to mohli vyskúšať aj my. Ja žijem v takom zapadákove, že nemám šancu niečo také zohnať ale , keby som vedela aspon približné zloženie tak vyskúšam. Praženú cibuľu alebo pikantné čipsy zvládneme urobiť doma, tak keď môžeš napíš čo všetko je súčasťou toho korenia. Už sa teším ako to vyskúšam.
jarbra
@elro ,@methi , v pohode som prijala vasu pripomienku a aceptujem ju. Nevidim tu ziadny problem s tymto receptom ! Potom neviem a nerozumiem preco je tu na stranke v rubrike uvedene ,, NARODNE KUCHYNE,,..ved su tu recepty z roznych kutov sveta ! Ked Vam tak velmi vadi tento recept, mozem ho kludne stiahnut. Mozno som urobila chybu, ze som pridala foto v orginalnom baleny.@elro co sa tyka ,, ALBERT HEIJN,, ved tu nejde o znacku, ale o obsah produktu, ktory som uviedla v tabulke. Obsah zlozenie, napisem este raz. Su to koreniny, ktore sa denne pouzivaju v slovenskej kuchyni ...v tomto nevidim ziadny problem!! NASI GORENG, potrebujeme tieto korenie: skrobova mucka, koriander mlety, kurkuma, chili papricky, suseny cesnak, vegeta, sol, slnecnicovy olej, sojova omacka....to je vsetko na tu marinadu. CASSAVE KROEPOEK su to cipsy pikantne, ktore su dostupne v obchodnych retazcov po celom SLOVENSKU, zase budem opakovat tu nejde o znacku, ale o obsah o bezne ,,CIPSY SLOVAKIA ,,! GEBAKKEN UITJES, je to cibulka sprazena na chrumkavo, ktora sa da zvladnut aj doma. Takze, su to suroviny, produkty, ktore su aj na SLOVENSKU dostupne ! Tak, ako vyssie pise @lakey :-)
@elro , @methi spytam sa Vas : kedze zijem v zahranici a varim, peciem z receptov slovenskych, ako mam postupovat ja, ked tu nemam slovenske produkty? Teraz ja nemozem piest?...varit? Samozrejme, ze varim, peciem, kupujem si suroviny nase holandske a v tom nevidim ziadny problem. To je vsetko z mojej strany .
jarbra
@pufinka mas pravdu, calamada ma peknu farbu, aj je velmi chutna, takze ja doma nerobim ...je to calamada indonezia a je v nej kurkuma, preto ma taku peknu farbu.
methi
Aha, uz sa da pridavat :) Tak @jarbra este raz. Precitaj si prosim ta, co som ti tu vobec napisala. Bud si to necitala alebo nepochopila.
jarbra
anooo, @methi vyzera, ze som to zle pochopila, :-) ale mala si dat, citujem : Na Slovensku nedostat, tak to nesmie byt na Vareche .......mala si dat ? ! pretoze ma to dvojity vyznam, sorry, @methi , tato kapitola je pre mna uzatvorena. Ja sa na nikoho nehnevam, prijmem aj kritiku,pripomienky ved to patri k zivotu.:-) Prajem krasny a prijemny den do Indie.
concord
Pokiaľ je mi známe, tak Indonézia je ortodoxná moslimská krajina a moslimom korán zakazuje jesť bravčové mäso, pretože podľa koránu je to nečisté zviera. Ak by si chcela tvrdiť že je to slovenské jedlo, tak prečo sa v názve receptu spomína Indonézia.
mitana
Nasi Goreng pripravuju pomaly na kazdych lazoch inak, je usmevne polemizovat o tom, ktory recept na nasi goreng je ten "spravny". Keby purista videl, ake nasi goreng robievam ja, na mieste by umrel :)
jarbra
@concord mas pravdu, bravcove nie, ale len kuracie a hovadzie maso, ktore je tradicne. Ano urobila som chybu, pretoze pred tromi dnami som robila z bravcoveho masa a to som prave uviedla. V uvode je napisane, ze tento recept je z bravcoveho masa. Neviem, preco to tu spominas, koran,moslimov atd. Inac moj svokor pochadzal z Indonezii - ALOKU, nebol ziadny moslim, ale bol katolik a jedol vsetky druhy masa. Stojim si zatym, recept je indonezky, preco by som mala tvrdit, ze je slovenske jedlo ?
eviana
@jarbra , krásna exotická inšpirácia, už na pohľad nesmierne chutná a voňavá. Super rozpísaný recept, zrozumiteľne aj pre malé dieťa (rypákom sa nezavďačíš nikdy ničím, tak nerieš :)). Ukladám a isto niekedy vyskúšam, už teraz sa veľmi teším, takéto ja veľmi môžem :) 5*
mitana
@jarbra -- no veru, keby zena dosla na to, ze krevetova pasta dosla uz pred polrokom a miesto nej pouzivam miso pastu, bol by pekny harmatanec... inak vsimol som si, ze rada experimentujete s tofu, mam malu rozsirujucu sa zbierku receptov na tofu -->  veg.mitana.info/tag/tofu/....
jarbra
@eviana , dakujem Ti velmi pekne za hodnotenie, mas pravdu, kapitola ukoncena - neriesim to ! Tesi ma, vyskusaj, receptik je dietny :-)
jarbra
@mitana , dakujem velmi pekne za super receptiky z tofu, zajtra niektory z nich vyskusam ...Prepac mi, myslela som ze si ,,zena,, sorry :-)
pusta
veľmi pekný recept, ja už takých ako je ten pán, neriešim a ignorujem a aj jemu podobných. vrelo odporúčam aj tebe, časom budú diskutovať len sami medzi sebou a to ti už môže byť úplne jedno, najmä, ak ich komenty ani neprečítaš.
nedaj sa vôbec znechutiť a pridávaj dalšie krásne receptíky
***** posielam
jarbra
@pusta , dakujem velmi pekne si mila, urcite nabuduce budem ignorovat, tak ako pises a receptik novy este tento vikend pridam :-) Prajem Ti pekny vecer.
wevewe
No, ja ziadny problem nevidim. Bola som v Indonezii (a nie-nesedela som na zadku v nejakom rezorte) a nikde nemali problem dat do Nasi Goreng bravcove maso. A napr. Lake Toba je v drvivej vacsine katolicke...to len tak na okraj ;-) a vdaka za recept, vyborne jedlo, jedla som to tam mesiac v kuse :-D
pusta
@jarbra , veľmi sa teším, mám rada ich korenenie a jedlá sa mi páčia, sú po mojej chuti :-)
aj ja tebe prajem krásny večer :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia