Foto: frezia
Kamenáč, (Steinbutt,Rombo,Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi. Toto je jeden z nich.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kamenaca poriadne umyjeme posolime,okorenime . Posypeme pokrajanym tymianom,vlozime bylinky aj dnu. Pokvapkame ho dobre citronom. Vlozime do pekaca aj par bobkovych listov. Pokrajame si zeleninu,aku mame ,ja som pouzila mrkvu,papriku,cibulu,paradajky,cesnak...
-
2
Oblozime zeleninou aj kamenaca. Tu pouzijeme ako prilohu. Vsetku zeleninu pokrajame na mensie kusky,aby sa upiekla rychlo,zaroven s rybou. Pokvapkame to olivovym olejom, zalejeme vinom a asi 1 deci vody. (ziadne vyvary)
-
3
Pecieme odokryte vo vyhriatej rure na 200 °C asi 25 minut. Vyskusajte,je to delikatesa. Rychla,zdrava chutna. Mozete takto pripravit aj ine ryby.
Diskusia k receptu