Foto: bibia1
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4-5 ks |
|
400 g |
|
4-5 ks alebo toastový chlieb |
|
4 ks |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
4 strúčky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
: | |
na vymazanie |
|
na vysypanie |
|
|
|
: | |
priemer 23 cm |
|
Postup
-
1
Pripravíme si základné suroviny. Tresku umyjeme a nakrájame na kocky. Rožky alebo toastový chlieb tiež nakrájame na kocky. Cibuľku najemno, cesnak na plátky.
-
2
Vyšľaháme 4 vajíčka a pridáme ich ku rožkom
-
3
ďalej pridávame nakrájanú tresku
-
4
cibuľku, cesnak, obe smotany,
-
5
bylinky, soľ, korenie
-
6
a všetko spolu dobre premiešame a dáme do chladničky odležať.
-
7
Zatiaľ si vymastíme a vysypeme tortovú formu. Lístkové cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do tvaru formy. Jeden plát väčší, aby sme mohli vyložiť aj kraje formy.
-
8
Na cesto navrstvíme masu z chladničky,
-
9
okraje prevísajúceho cesta založíme na masu a zakryjeme druhým plátom lístkového cesta.
-
10
Zvyšné cesto môžeme povykrajovať a ozdobiť vrch koláča. Celý koláčik potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
11
Dáme do trúby na 180 stupňov, minimálne na 45 minút. Môžeme podávať teplé, ale aj studené.
-
12
A prajem dobrú chuť :)
fantázia!!!
varecha.pravda.sk/recepty/rybaci-paj-fotorecept/9523-rece...
@janger , ďakujem, už som si uložila aj ten tvoj, vyzerá to dobre s tými šampiónmi.
@tatranka som rada, že sa vám moje receptíky páčia