Horniacka zapekaná kyslá kapusta

oco - fotkaoco, 10. marca 2011
Horniacka zapekaná kyslá kapusta
Foto: oco

Ak tam nedáme slaninu a klobásku,.tak máme obed vegetariánsky a sme zdravší a šetrnejší aj k peňaženke.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
60 g
100 g
5 PL
6 ks
500 ml
1 ks, veľká




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na pásiky,cibuľu na hrubo,klobásku na kocky,kyslú kapustu zľahka vytlačíme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky ,zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.Pohanku dáme do misky a zalejeme 10 lyžicami vody aby trochu napučala.

  2. 2

    Do hrnca ,ktorý môže ísť do rúry postupne ukladáme na spodok slaninu potom cibuľu,kyslú kapustu,ktorú dochutíme rascou a bobkovým listom.Nasleduje klobáska,ocedená pohanka.Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky.Zalejeme smotánkou na varenie ,ktorú sme osolili.Hrniec zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry asi na 1 hodinu zapekať.Keď sú zemiaky skoro mäkké dáme dole pokrývku a dopečieme.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

abend
Veľmi zaujímavý recept, všetky suroviny použité v tomto recepte sú zdraviu prospešné, myslím, že občas nezaškodí aj slaninka a klobáska, recept už je v mojej KK.
jody
Tak toto ma veru riadne zaujalo!
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@jody tak skús a myslim si že budeš spokojná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia