Libanonské kapsy

pusta - fotkapusta, 12. marca 2011
Libanonské kapsy
Foto: pusta

Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno Zobraziť celý popisNašla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno plniť množstvom dalších dobrôt rôzne skombinovaných.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g, zadné
600 g
200 g
1 ks, veľká
1 ks, väčšia
100 g
4-5 PL
podľa chuti
podľa chuti
1/2 čl, na mäso
1/2 čl, na zeleninu
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a dáme do marinády z oleja, soli, mletého čierneho korenia, grilovacieho korenia a oregana,necháme marinovať asi 30 minút. Mozarellu pokrájame na malé kocky, zeleninu na prúžky a ochutíme grilovacím korením . Mäso aj s marinádou orestujeme na panvici do mäkka.

  2. 2

    K mäsu pridáme okorenený šalátový mix a spolu prehrejeme, vypneme a primiešame kocky mozarelly. Libanonský chlieb - Pitu prekrojíme na polovicu a kapsy v chlebe naplníme pripravenou mäsovo.zeleninovo-syrovou zmesou.

  3. 3

    Podávame s jogurtom ochuteným soľou, citronovou šťavou, olivovým olejom, cesnakom a sušenou mätou. Našinec na dochutenie môže použiť majonézu, tatarskú omáčku alebo horčicu.

Diskusia k receptu

danculka
Mám rada tieto jedlá,kde máš hneď aj prýlohu ako Ty, ukladám...
mojack
Chcem sa opýtat, prečo nemáš aj foto pri tvojich receptoch. Myslím tym pracovný postup, ked rada variš?
vcelka
Toto sa mi páči ako tip. Ani nemusia byť rozpísané suroviny...
pusta
mojack, mnohé moje - presnejšie mnou vložené recepty, lebo nie som ich autorkou - nemajú vôbec fotografiu. začala som fotografovať v júni 2010, takže hlavnú fotografiu jedla vo finále viem k receptu vložiť. Mnohé z receptov mám nafotené aj vo fotopostupe, časom uvediem aj tie.
xanadu1955
@pusta páči sa mi Tvoja Libanonská kapsa len by som ak je to možné Ťa poprosila o radu a možno aj recept. Receptov na Pitu je tu hodne a robila som podľa nich ale mala som ich také tenké keď pozriem na Tvoju tak mi nedá opýtať sa podľa akého receptu si ich piekla lebo ju máš takú peknú hrubšiu je tam dosť cesta na chuť márne sa toto snažím dosiahnuť tak Ťa ešte raz prosím ak môžeš tak pridaj recept alebo mi ho prosím pošli na mail: Xanadu1955@gmail.com s podrobný popisom bola by som Ti nesmierne vďačná nech sa mi konečne vydarí tak ako Tebe. Budem netrpezlivo čakať na Tvoju odpoveď a vopred ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia