Foto: pusta
Našla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno Zobraziť celý popisNašla som tu viac možností na domácu prípravu Pita chlebu, preto vkladám recept z Libanonu, ako jednu ukážku plnenia arabského chleba. Možno plniť množstvom dalších dobrôt rôzne skombinovaných.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
200 g, zadné |
|
600 g |
|
200 g |
|
1 ks, veľká |
|
1 ks, väčšia |
|
100 g |
|
4-5 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 čl, na mäso |
|
1/2 čl, na zeleninu |
|
1/4 čl |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a dáme do marinády z oleja, soli, mletého čierneho korenia, grilovacieho korenia a oregana,necháme marinovať asi 30 minút. Mozarellu pokrájame na malé kocky, zeleninu na prúžky a ochutíme grilovacím korením . Mäso aj s marinádou orestujeme na panvici do mäkka.
- 2
K mäsu pridáme okorenený šalátový mix a spolu prehrejeme, vypneme a primiešame kocky mozarelly. Libanonský chlieb - Pitu prekrojíme na polovicu a kapsy v chlebe naplníme pripravenou mäsovo.zeleninovo-syrovou zmesou.
- 3
Podávame s jogurtom ochuteným soľou, citronovou šťavou, olivovým olejom, cesnakom a sušenou mätou. Našinec na dochutenie môže použiť majonézu, tatarskú omáčku alebo horčicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu