Tento recept mám od svojej babky a odvtedy ho rada varím, je v našej rodine obľúbený, lebo je dosť sýty a je ho veľa, Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej babky a odvtedy ho rada varím, je v našej rodine obľúbený, lebo je dosť sýty a je ho veľa, že zvýši aj na večeru...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
0,5 - 1 kg |
|
podľa toho, koľko je rezňov |
|
takisto podľa rezňov |
|
(1 kelímok) |
|
1 kelímok |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
2 |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme a pozdĺžne rozrežeme. Pripravíme si klasické cestíčko z vajec a hladkej múky, v ktorom rezne obalíme a na rýchlo opražíme na panvici. Rezne si naukladáme do pekáča, na každý rezeň dáme plátok šunky, plátok tvrdého syru a nakoniec to zalejeme zmesou, ktorú sme si pripravili zmiešaním z jednej kyslej smotany, z jednej sladkej smotany na šľahanie, 1 PL horčice, vegety, soli a mletého čierneho korenia.
- 2
Dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov a necháme zapiecť cca 35-45minút, podľa toho kto má akú rúru.
- 3
Podávame s varenými zemiačikmi a s ľubovolným kompótom, nám k tomu najviac chutí broskyňový....prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu