Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 19. apríla 2015
Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso či zelenina. V hrnci tak zostáva viac vitamínov a nám zase čas v prospech pomalšieho, zdravšieho stolovania.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 porcie (po 200 g)
200 g
10 g
8 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme cez kožu, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme kožou nadol, až kým nevznikne z kože kôrka.

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 180 °C a prsia dopečieme. Do hrnčeka vsypeme kryštálový cukor, z ktorého urobíme karamel, a zalejeme červeným vínom.

  3. 3

    Počas varu vložíme do základu nakrájané slivky, nastrúhaný galangal, aníz, škoricu a pomaly redukujeme. Prsia nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame so smaženým topinamburom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: