Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 19. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso či zelenina. V hrnci tak zostáva viac vitamínov a Zobraziť celý popisBylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso či zelenina. V hrnci tak zostáva viac vitamínov a nám zase čas v prospech pomalšieho, zdravšieho stolovania.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia narežeme cez kožu, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme kožou nadol, až kým nevznikne z kože kôrka.
- 2
Rúru rozohrejeme na 180 °C a prsia dopečieme. Do hrnčeka vsypeme kryštálový cukor, z ktorého urobíme karamel, a zalejeme červeným vínom.
- 3
Počas varu vložíme do základu nakrájané slivky, nastrúhaný galangal, aníz, škoricu a pomaly redukujeme. Prsia nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame so smaženým topinamburom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu