Mortadella

58vlasta - bez fotky58vlasta, 23. novembra 2009

Zdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, keď čakáme nejakú návštevu, je to dobrá chuťovka na zahryznutie... Zobraziť celý popisZdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, keď čakáme nejakú návštevu, je to dobrá chuťovka na zahryznutie... No nevydrží dlho.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
štipka
3 -4




Postup

  1. 1

    Mäso s cesnakom zomelieme, pridáme koreniny, vajcia a dobre vymiešame. Dáme do sáčka na tlačenku, ak nemáme, stačí aj mikroténový, a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

  2. 2

    Potom dáme variť do vriacej vody na 90 minút. Vyberieme z vody, necháme trochu vychladnúť a vyberieme zo sáčka. Obalíme v mletej paprike. Ak máme radi pikantné, pridáme aj štipľavej papriky.

Diskusia k receptu

zemo
Ješj, Sophia Lorenovie a je zatvorenie so salámkou ako darčekom na newyorskom letisku. Vo filme samozrejme. Mňam, zrobím. Nie hneď, ale čochvíľa::::::)))))
zemo
Korekcia - Jej po prvýkrát a opäť opravujem jej v prvom riadku. Henkaj ako ma to dostalo, že prsty behali a nestíhali spomienky...
sandratamer
to bolo prvé, čo mi napadlo pri tomto recepte :-). A kým ju pustili, stále niekomu ukrajovala z tej posvätnej pochúťky, až jej nezostalo skoro nič :-))))))))
58vlasta
Slinky mi tečú pri všetkých týchto receptoch. Veru aj ja tak niekedy ukrajujem, kým mi nič nezostane/sem-tam nechám aj iným niečo koštovať, nejakú odrobinku/ Len kedy to všetko variť. Jesť by bolo kedy, že? A kilečká pribúdajú a pribúdajú a pribúdajú...>:-)
oravec
Ja túto pochúťku pripravujem každoročne na Veľkú noc alebo pri rôznzch oslavách a posedeniach ako súčasť obložených mís. Varím ju vo vrecúšku v "šunkovare" a tekutina, ktorá sa pri varení z mäsa uvoľní a z vrecuška vytečie, chladnutím zrôsolovatie a používam ju do stredu misy. ako dekoráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia