Pečienková omáčka

certica47 - bez fotkycertica47, 15. novembra 2013

Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá príprava.

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
2 ks
2 ks
200 g
200 ml
100 ml
podľa chuti
4  PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť pečienku, mrkvu, petržlen, cibuľu a obyčajnú údenú slaninu. Keď je zelenina mäkká, zmes scedím /pozor! vývar zliať do hrnca, nevylievať do umývadla:-)/.

  2. 2

    Vývar osolím, zahustím s hladkou múkou, vymiešanou v zmesi mlieka a smotany. Zeleninu, pečienku a slaninu vymixujem, pridám do pripravenej omáčky a dobre premiešam. Omáčka je hotová, ako prílohu samozrejme použijem knedľu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
mb
pecene maso a este ho dat aj varit???? nechapem.
@mb , asi chápeš, ale chceš takto upozorňovať na chybu, dobre vieš, že nie je to pečené mäso ale surová bravčová pečeň, každý ten rozdiel nepozná. @certica47 , zaujímavý nápad použiť pečeň na omáčku, iste by sa hodila aj iná, napr. hydinová, ale asi by už bola iná chuť. A je dobré aj to, že je tam okrem tej pečene aj zelenina.
P.S. - Asi by si mala opraviť nadpis na . Pečeňová omáčka, alebo Omáčka z bravčovej pečene, aby bolo jasné.....