Toto jedlo som začala variť keď som mala malé deti, je to veľmi výživné a jednoduchá príprava.
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť pečienku, mrkvu, petržlen, cibuľu a obyčajnú údenú slaninu. Keď je zelenina mäkká, zmes scedím /pozor! vývar zliať do hrnca, nevylievať do umývadla:-)/.
- 2
Vývar osolím, zahustím s hladkou múkou, vymiešanou v zmesi mlieka a smotany. Zeleninu, pečienku a slaninu vymixujem, pridám do pripravenej omáčky a dobre premiešam. Omáčka je hotová, ako prílohu samozrejme použijem knedľu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu