Kuracie prsia z citrónovej marinády fotorecept

sracz - fotkasracz, 27. apríla 2017 20:43
Ďalšie recepty »
Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept)Foto: sracz

O výhodách tohoto rcp môžem citovať len a len superlatívy. Počnúc jednoduchosťou, cez rýchlu prípravu, lahodnú chuť, ľahké strávenie, vhodnosť pre diabetikov i tých, čo priebežne sledujú svoju hmotnosť alebo stav svojich „bugiľárov” v podobe finančnej zábezpeky. Pred 20 rokmi moja krajšia ½ týmto jedlom korigovala „cukor” svojej mamky Nušty, B.P., ale ako k nemu prišla to je už vo hviezdach, no ja som pri ňom konečne prišiel aj na chuť brokolice, ktorú som ešte do nedávna jedol iba z povinnosti.

2÷4
porcie
2x12÷15 min
príprava
12÷15 min
tepelná úprava

Suroviny

750 - 900 g
z 6 - 8 citrónov
2 - 3 PL
2 - 3 PL
2 - 3 KL
2 - 3 ks
2 - 3 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    tak a toto je naozaj všetko, čo budeme potrebovať, len na množstvo citrónov nepozerajte a kyslosti sa nebojte. Najviac času zaberie marinovanie „štangličiek” kuracích pŕs, aspoň cez noc, ale ja ich v šťave citrónového „kúpeľa” nechávam aj 3÷4 dni. Keď ich do chladničky uložíte v sklenenej (pyrex_ovej) nádobe, môžete sledovať, ako marináda postupne preniká do prostriedku mäsa.

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kuracie prsia som dočistil, odblanil a nakrájal na „štangličky” (klátiky, či hranilky) s veľkosťou palca mužskej dlane,

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    poskladal ich do potrebnej nádoby,

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zalial čerstvou šťavou zo šiestich citrónov, uzatvoril plastovou fóliou a uložil do chladničky.

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nadišiel deň „D”, očistil a nakrájal som tri hlávky menšej brokolice, vrátane ich olúpaných stopiek

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a vložil uvariť na 3÷4 minúty do vriacej osolenej vody.

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z kúskov kuracích pŕs som zlial citrónovú šťavu, ľahko ich pootáčal v zmesi (2:1) hladkej múky a mletej sladkej červenej papriky

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a poopekal ich, NEOSOLENÉ, na 2÷3 PL rastlinného oleja, na obidvoch stranách po 2÷3´.

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzičasom sa uvarila aj brokolica,

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    takže som mohol servírovať. Ak si niekto potrebuje svoju porciu niečrim „doladiť”, nech sa páči, iniciatívam sa medze nekladú, ale my sme ich jedli tak, ako Vám ich predstavujem na obrázku.

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    nedá mi, aby som sa Vám nepochválil citrónami z tohotoročnej vlastnej úrody!

    Kuracie prsia z citrónovej marinády (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist