Plnené pečené kurča v celosti fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. novembra 2013

Dnes som nemala inú voľbu, ako toto kura upiecť v celosti, pretože som si to zle výpočítala a nezmestila sa mi už polka kurčaťa Zobraziť celý popisDnes som nemala inú voľbu, ako toto kura upiecť v celosti, pretože som si to zle výpočítala a nezmestila sa mi už polka kurčaťa do mrazničky..farmár mi doniesol bravčové výrobky, tlačenku, klobásky, obarokovú slaninku a toto som musela veru uprednostniť..ale kurča som naplnila, upiekla a vynikajúci obedík...

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
podľa chuti
Na plnku:
2 krajce
2
2 kúsky
podľa chuti
1 ks
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Krásne, usmievavé do chrumkava upečené a ešte aj s výbornou plnkou...

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kurča som umyla, osušila..osolila zvnútra aj z vonku..posypala čiernym korením..

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si plnku...kuracie pečienky som pokrájala na tenké pásy..cibuľu som pokrájala na kocky..na 1 lyžici masti som opražila cibuľu a pridala pečienky, ktoré som opražila...trošku osolila...

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do misy som pokrájala 2 krajce tmavého chleba.../nemáme radi plnku z rohlíkov/ pridala som opraženú cibuľku s pečienkami, pokrájala som 2 plátky kápie na drobné kocky. petržlenovú vňať,soľ , korenie a 2 celé vajcia som zmiešala..

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kurča som naplnila plnkou..

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    otvor som zatvorila špjdlou...

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kurča som vložila do zapekacej misy , podliala malým množstvom vody a dala piecť do vvyhriatej trúby na 200st. kurča sa pieklo 70min.

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    upečené kurča som pokrájala na menšie porcie...a plnku som vybrala a pokrájala na plátky..k mäsku som podávala dusenú ryžu...oblohou bola dnes strúhaná červená kapusta a mrkva, dochutené citrónovou šťavou a cukrom...ozdobila som tanier kvietkami z mrkvy.. prejem vám dobrú chuť..

    Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
mňam, vyzerá pekne, také bacuľaté kuriatko :)
afataga
vratila si ma do detstva ku babke, take kurca robievala casto, plnka bez kapie, kurca z dvora, k tomu zemiaky s maslom a za tym kysnuty tvarohovy kolac, davno som to nejedla, lebo mne doma nechcu maso s kostou, mas to este k tomu aj krasne naaranzovane
tiginko
@afataga možno by si ich mala prestať nútiť ich jesť tie kosti, vysvetli im, že ich môžu nechať psíkovi
1x fazia
izabella929
@afataga...ve ľmi zaujímavé čítanie...tiež nás štyroch súrodencov maminka takto nachovala, plnené kuriatko a zemiaky k tomu...ale najviac ma zaujala druhá časť tvojho komentu, že nechcú mäso s kosťou...spomenula som si na tetu Annušku, ktorá bývala v našom susedstve a pochádzala z veľmi bohatého rodu..naučila ma piecť pagáčiky a mnoho ďalších gazdovských jedál..ale pozoruhodné bolo jej rozprávanie o tom, že v jej rodine sa nikdy nepodávali ako hlavné jedlo mäso s kosťou..vždy to bola bravčovina, hovädzina, teľacina a baranina...sliepku použili iba na mäsový vývar a potom skončilo u havka..s otvorenými ústami som počúvala jej rozprávanie..keď bola slabá a chorľavá, rozprávala o živote, ktorému som takmer nerozumela...až teraz, keď vidím, čo sa u nás robí, chápem a spomínam na jej slová, ktoré sa všetky naplnili behom krátkeho času..vďaka za komentík.-)
anina6
fajnový nedeľný obed si pripravila Izka, krásne nazdobený tanier, tomu sa nedá odolať. dík za pripomenutie, už som dlhšie nerobila plnené kura.
radost
sviatočný obed..a ja iba odvčera...muž bol po horách-a mne nové variť netreba..
a ja celkom som skromná:mne plnka stačí...
celý tvoj obed veľmi sa páči..
sracz
... plnené pečené "kurátenko", žiarivé a chutné, s vôňou pracovitých rúk starostlivej mamky, milá @izabella929 ... tak aj ja ho môžem a často, ani kosti v ňom mi nikdy nerobili problem, na rozdiel od tých mojich vlastných! Pekne si sa opäť "pohrala" a vkusne prestrela!!!
babkamt
Tiež sme ho mávali často , keď sme doma chovali kurence. Navarila si výborný obed.Ticho ti závidím výrobky z domácej zabíjačky ....
tatranka
Niet nad chutný klasický recept.Plnené kuriatko už moja babička robievala,neskôr mamka a teraz už ja s dcérkou.
Krásne nazdobené upravené,len sa zahryznúť do chutného a šťavnatého stehienka.
eviana
@izabella929 , krásna nedeľná klasika - už na pohľad chutné, voňavé a šťavnaté kuriatko. Ako vždy bohato nazdobený tanier - hotová maliarska paleta - pokrm aj pre oči :)
izabella929
@anina6..veru ani ja som toto nerobila a nebyť toho, že už sa mi do mrazničky polovica nezmestila, ani by som ho dlho nerobila...je to pre nás dosť veľa mäska..čo už...@radost...veru máš pravdu, aj mne stačí plnka a taká bola vynikajúca...)@sracz...pochutnali sme si veru...)@babkamt...m áš pravdu, niet nad domáce kuriatko...chuťou sa mu veru nič nevyrovná...)@tatranka...ch ýba už iba dodať, že kiež by sme mali vynikajúce domáce kuriatka...to by bol veru iný level...a to som sa nabehala, kým som zohnala kežmarské/aspoň dúfam, že nebolo z Brazílie/...Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre a potešili ste ma ...)
mesiar50
Krajšie ako pekné a lepšie ako dobré.Je to pekne a efektne pripravené.
garanco
Dobre si ho pripravila, krásne naservírovala, určite si Tvoji spolustolovníci pochutili!!!
Plnené kurča som začala po rokoch opäť robiť, pretože som opäť našla v predaji kurčatá, aké si pamätám z detstva - bez umelých pachutí -. Aj dnes sa parádne upieklo (tiež ho budeme jesť na pokračovanie), ešte som nikdy nerobila plnku z tmavého chleba, ale nabudúce vyskúšam- asi je šťavnatejšia.
izabella929
@garanco...mne tá plnka z čierneho chceba chutí viac..málo používam cesnak do plniek, takmer vôbec, toto je veľmi chutné...)ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia