Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som Zobraziť celý popisNázov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky prepísala jeden recept s týmto názvom, ale som ho nikdy nerealizovala. Dnes som spojila niekoľko receptov a pripravila som túto pochúťku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| Na cestíčko: | |
| 1 ks |
|
|
|
|
| všetko podľa chuti |
|
| 1 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 20 ml (alebo koňak) |
|
| Na vyprážanie: | |
| (alebo bravčová masť) |
|
Postup
-
1
Mäso (môže byť rôzne hydinové) nakrájame na širšie rezance. Vajíčko rozšľaháme a pridáme všetky ostatné prísady na cestíčko, dobre vymiešame a pripravené mäso namočíme do cestíčka aspoň na dve hodiny.
-
2
V panvici rozpálime olej a časť zmesi opekáme, premiešavame asi 7-8 minút, vyberieme na papierový obrúsok.
-
3
Podávame s opekanými zemiakmi a prílohy si volíme podľa chuti: tatarskú omáčku, zeleninu, my sme si vybrali jablkovo-černicový kompót.









Diskusia k receptu